Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gülşen’e İmam Hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle soruşturma

Gülşen'e İmam Hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle soruşturma


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözleri gerekçe gösterilerek  Şarkıcı Gülşen’e resen soruşturma başlattı.  Şarkıcının “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” kapsamına giren TCK 216 ile suçlanarak polis eşliğinde mevcutlu olarak savcılığa getirilmesine karar verildi.

GÖZALTI TALİMATI

Savcılıkça yapılan açıklamada, Gülşen’in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi. 

ÖNDER’DEN SUÇ DUYURUSU

İmam Hatipliler Derneği ÖNDER Gülşen’in sözlerine karşı suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu. ÖNDER Twitter’da şu paylaşımı yaptı:

TEPKİ VE DESTEK MESAJLARI

Gülşen’in sahnede İmam Hatip liselilere “sapık” demesi üzerine Twitter’da #GülşenTutuklansın Hashtagi Türkiye gündeminde yerini aldı. Hedef kitle sosyal medyada Şarkıcı Gülşen’e büyük tepki gösteriyor.

Muhafazakar mizah dergisi Misvak, “bu bir suç duyurusudur” diyerek Gülşen’in sahnedeki sözlerini paylaştı. Ardından yaptığı paylaşımda ise “Güzel haber” sözleriyle soruşturmayı duyurdu.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, “İyice haddini aştı bu şahıs” sözlerini #GülşenTutuklansın etiketiyle paylaştı.

Yine Yeni Şafak’tan Ersin Çelik, avukatından bilgi aldığını ve dileyen imamhatiplilerin bu sözlere hakaret davası açabileceğini söyledi.

Gülşen’e tepki gösteren bir başka kişi de CİMER şikayet başvurusu örneği paylaşarak sosyal medya kullanıcılarını Gülşen’i CİMER’e şikayet etmeye davet etti.

Cem Küçük, Ersoy Dede, Melih Gökçek, İbrahim Karagül gibi isimler de tüm İmam Hatiplileri suç duyurusunda bulunmaya ve tazminat davası açmaya davet etti.

‘GÜLŞEN’İN YANINDAYIM’

Öte yandan şarkıcı Gülşen’e destek mesajları da gelmeye başladı. Sosyal medya kullanıcıları #GülşeninYanındayım hashtagi altında buluştu.

Gazeteci Canan Kaya, “İktidar hiç kırmıyor, tüm yobaz çağrılarını anında uyguluyor” sözleriyle soruşturma kararına tepki gösterdi.

SEDAT PEKER’İN DANIŞMANI: TALİMATLARDAN ÖTÜRÜ

Sedat Peker’in danışmanı olarak bilinen Emre Olur da Gülşen’e kısa sürede verilen gözaltı kararını “talimatlardan ötürü” diye niteledi ve şu paylaşımı yaptı:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version