Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a Cezayir’de hakaret ve protesto

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a Cezayir'de hakaret ve protesto

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cezayir’de protesto edildi. Kenti ziyareti sırasında kalabalığı selamlamak isteyen Macron’a Cezayirliler “Yaşasın Cezayir”, “Bir, iki, üç, Cezayir çok yaşa” sloganlarıyla karşılık verdi. 

BFMTV’nin sosyal medya hesabından yayımladığı görüntülerde, beyaz saçlı bir kişinin Macron’a “Buradan defol git. Cezayir çok yaşasın” dediği duyuluyor. Protestolardan sonra korumalarının Macron’u apar topar araca bindirmeye çalışması dikkat çekiyor. Fransız basınına göre Emmanuel Macron, ziyaretini kısa keserek şehirden ayrıldı.

“Macron, halkla iç içe olmayı tercih ediyor”

RMC’nin Elysee Sarayı kaynaklarına dayandırdığı haberde, “Macron’un yurt dışı seyahatlerinde ortamı hissetmek için halkla iç içe olmayı hep tercih ettiği, başkent Cezayir’de koşullar el vermeyince bunu Oran’da yapmak istediği” belirtilerek protesto edenlerin yanı sıra Macron’un sevenlerinin de orada olduğu iddia edildi.

Cezayir ile Fransa, 4 tarihi dosyayı müzakere ediyor

Cumhurbaşkanı Macron, Cezayir ve Fransa arasında uzun süredir yaşanan diplomatik krizden sonra 25 Ağustos’ta ülkeye yaptığı ziyaretinde, iki ülkeden ortak tarihçilerin yer alacağı sömürge dönemi arşivleri üzerinde çalışacak ortak bir komite kurulması kararını aldıklarını açıklamıştı. Cezayir ile Fransa, yıllardır Fransız yetkililerin vermeyi reddettiği Cezayir arşivi ve Paris’teki İnsan Müzesi’nde bulunan halk devrimi liderlerinin kafataslarının iadesi başta olmak üzere, olağanüstü 4 tarihi dosyayı müzakere ediyor.

Fransa, sömürgeciliğe karşı halk direnişinin sembol isimlerinden bazılarının kafataslarının 2020’de teslim edilmesi dışında Cezayir’in hiçbir talebine yanıt vermedi.(AA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version