Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Finlandiya’da kadınlardan Başbakan Marin’e danslı destek

Finlandiya'da kadınlardan Başbakan Marin'e danslı destek


Finlandiya Başbakanı Sanna Marin arkadaşlarıyla biri ev partisi diğeri başkent Helsinki’deki bir kulüpteki VIP odası olmak üzere dans ettiği ve şarkı söylediği iki videonun yayılmasıyla bir süredir özellikle çeşitli basın kurumlarının tepkilerinin odağındaydı.

Marin’in samimi bir şekilde diğer kişilerle dans ettiği partilerdeki davranışları uyuşturucu kullandığı iddialarına yol açmıştı. 

The Guardian’da yer alan habere göre, Finlandiyalı kadınlardan başbakana destek geldi. Sosyal medyada yüzlerce Finlandiyalı kadın Marin’e destek etiketiyle dans ettikleri ve içki içerek eğlendikleri anları paylaştı.

Baaşbakan Marin uyuşturucu kullandığı iddalarını reddetmiş, test yaptırdığını ve sonuçları belli olunca kamuoyuyla paylaşacağını açıklamıştı. Marin tepkilere yanıtında “Dans etmek, şarkı söylemek, arkadaşlarıma sarılmak ve içki içmek dışında hiçbir şey yapmadım. Umarım ki 2022’de karar alıcıların dans etmesi, şarkı söylemesi, partilere gitmesi kabul edilebilir” demişti.

İLGİLİ HABER

Sanna Marin başbakanlık makamını mı zayıflatıyor, orta yaşlı erkek politikacıları mı?

Marin’i eleştirenler, başbakanlık makamını zayıflattığını öne sürüyor. Aksi yöndeki seslerse orta yaşlı erkek başbakanların da kapalı kapılar ardında partilediğini hatırlatıyor.

Başbakan Marin’in, milletvekili Ilmari Nurminen ve TV sunucusu Tinni Wikström, şarkıcı Alma, YouTuber Ilona Ylikorpi ve radyo sunucusu Karoliina Tuominen ile dans edip şarkı söylediği videolar sosyal medyada yayımlanmıştı. Marin’in koalisyon ortağı Merkez Partisinden Finlandiyalı Milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter hesabında; Marin’i uyuşturucu testi yaptırmaya ve sonuçları halka açıklamaya çağırmıştı. 

Görüntülerin nasıl sosyal medyada yayıldığı ise henüz bilinmiyor. 

Cumartesi günü Finlandiya’nın Iltalehti gazetesine konuşan siber güvenlik uzmanı Petteri Järvinen ise Rusya’nın, Finlandiya Başbakanı’nın yakın çevresinden bazı kişilerin telefonunu ya da sosyal medya hesaplarını hacklemiş olabileceği söyledi.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version