Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fındık üreticilerinden eylem çağrısı


İZMİR – Tüm Köy Sen Ordu Şubesi Başkanı Zekayi Sağra, bu yıl da maliyetin altında piyasa oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, üreticilere “Tepkimizi bahçelerden yükseltmeye başlayalım” çağrısı yaptı.

 

Tüm Köy Sen (TMO) Ordu Şubesi Başkanı Zekayi Sağra, serbest piyasa alıcılarının tarım gıda şirketlerinin fındık alım fiyatını 43-45 TL olarak açıklayacağı söylentileri üzerine açıklama yaptı. Sağra, üreticilerden tepkilerini bahçelerden yükseltmelerini istedi. 

 

‘KABUL ETMİYORUZ’

 

Fındık üreticilerinin iktidarın desteğiyle tarım ve gıda tekellerinin “marabası” haline getirildiğini belirten Sağra, şöyle devam etti: “Halkı oyalayıp, umut vererek, fiyat açıklamasıyla oyalayan iktidar TMO aracılığıyla maliyeti bile karşılamayan 52 TL alım fiyatı açıkladı. Bunun yetersizliğine tepki gösterdiğimiz halde biz Fındık üreticilerini maraba olarak gören tarım ve gıda şirketlerinin alım fiyatını 43-45 TL ile sezon açılışına başlayacakları söylentileri dolaştırılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da maliyetinin altında piyasa oluşturmaya çalışıyorlar. Kabul etmiyoruz. 

 

EYLEM ÇAĞRISI 

 

Bu soyguna karşı sessiz kalmayacağız. Tüm üretici köylüleri önümüzdeki günlerde yapacağız hak alma eylemlerimizin başlangıcı olması için bulundukları yerlerde basın açıklamalarıyla tepkilerini göstermeye çağırıyoruz. Fındık geleceğimiz Tüm Köy Sen olarak ‘bahçelerden sesleniyoruz’ kampanyamızı büyütelim. Önümüzdeki günlerde yapılacak hak talepli eylemleri güçlendirelim. Uygulanan bu politika, üretici köylüleri umutsuzluğa düşürüp, şirketlerin sözleşmeli tarım alanına girmemiz zorlanıyor. Bu tehlikeyi sendikamızın ilk kuruluş dönemi olan 2004 yılından bugüne vurguluyoruz. Fındık geleceğimiz. Geleceğimize sahip çıkıyoruz.” 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version