Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ferit Şenyaşar: Yasak koyanlar adalet gelince hesap verecek


URFA – Ferit Şenyaşar, Adalet Nöbeti’ne yönelik engellemelere tepki göstererek, “Bu yasakları bizim için koyanlar yarın adalet sağlandığından hesap verecekler” dedi. 

 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 522’nci gününe girdi. Anne ve oğlu, erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne geldi. Adliye binası girişinde gölgede oturmaları polis tarafından engellenen anne ve oğul, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”nde nöbeti başlattı. 

 

Şenyaşar ailesi, katliamda yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarının yer aldığı “Herkes için adalet” pankartı, “Onurlu bir yaşam için 522 gündür adalet bekliyoruz” yazılı dövizi bariyerlere astı. Aile, adliyeye yolu düşen yurttaş ve avukatlara maruz kaldıkları katliam ve verdikleri adalet mücadelesine dair aktarımda bulundu.

 

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

 

Adaletin sağlanması gereken yerde adalet talep ettiklerini belirten Ferit Şenyaşar,  katliamın üzerinden yıllar geçmesine rağmen bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti. Nöbet tutukları dönem boyunca 3 Başsavcı, 9 dosya savcısı, vali, il emniyet müdürü, 4 güvenlik şube müdürünün değiştiğini hatırlatan Şenyaşar, “Yeni gelen valinin talimatı ile adliye binası bahçesine girmemiz yasaklandı. Bu bir çözüm değil. Bu bizi yıldırmayacak. Adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Bugün bu yasakları bizim için koyanlar yarın adalet sağlandığında hesap verecekler. Biz haklıyız bütün Türkiye bu davayı takip ediyor. Davamız Türkiye sınırlarını aşmıştır. Adalet gelecek biz hiçbir zaman inancımızı kaybetmeyeceğiz. Adalet gelmeyene, tutuklu bulunan kardeşimiz tahliye edilmeyene kadar biz buradan ayrılmayacağız” şeklinde konuştu. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version