Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ertuğrul Günay: Muhalefet, KHK konusunda prangalarından kurtulmalı

Günay: Suriye’de taraf olmayalım dedim, Erdoğan ‘6 ay sürmez’ cevabı verdi


Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KHK sorunuyla ilgili önemli paylaşımlarda bulundu. İktidarın, yaptığı propagandayla muhalefeti de etkilediğini söyleyen Günay, “Muhalefet bu zihinsel prangaları kırdığı ölçüde kitleselleşecek, etkinleşecek.” dedi.

KHK sorunu ileride, dönemin adaletsizliğinin simgelerinden sayılacak. Muhalefette konuyu önemseyenler elbet var. Ancak iktidar, çoğu kez olduğu gibi bu konuda da muhalefetin zihin altını etkiliyor.
Muhalefet bu zihinsel prangaları kırdığı ölçüde kitleselleşecek, etkinleşecek. https://t.co/P15ftYfbHk

— Ertuğrul Günay (@ErtugrulGunay) August 22, 2022

KHK Platformu sözcüsü öğretmen Münir Korkmaz’ın “Sevgili KHK’lı dostlar, ne olacak bizim halimiz? Sanki bizim bizden başka dostumuz yok gibi… Ama yine de asla umutsuz olmak yok mücadeleye devam. Haklıyız ve kazanacağız.” paylaşımını alıntılayan Ertuğrul Günay, şu ifadeleri kullandı: “KHK sorunu ileride, dönemin adaletsizliğinin simgelerinden sayılacak. Muhalefette konuyu önemseyenler elbet var. Ancak iktidar, çoğu kez olduğu gibi bu konuda da muhalefetin zihin altını etkiliyor. Muhalefet bu zihinsel prangaları kırdığı ölçüde kitleselleşecek, etkinleşecek.”

TAKİPSİZLİK ALANLAR BİLE GÖREVLERİNE İADE EDİLMİYOR

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Allah’ın lütfu olarak’ tanımladığı 15 Temmuz sonrası yayınlanan hukuksuz KHK’larla 150 bin civarında kamu çalışanı ihraç edildi. Binlercesi hiç bir somut delil olmaksızın tutuklandı. 6 yıldır haklarında soruşturma bile açılmayan KHK’lılar var. Soruşturma açılan ancak takipsizlik alanlar bile ‘keyfi’ olarak görevlerine iade edilmiyor.

Muhalefetin bu konudaki ‘ikircikli’ tavrı da eleştiriliyor. Zira muhalefete göre KHK’lar hukuksuz. Ancak aynı muhalefet KHK’larla ihraç edilenlerin ‘yeniden yargılanacağını’ söylüyor. KHK’lar hukuksuzsa ve onbinlerce insan suçsuz yere ihraç edilmişse neden yeniden yargılanıyor sorusu cevapsız…

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version