Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ergenekon’dan tutuklanan Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılacağı iddia edildi

Ergenekon'dan tutuklanan Mehmet Ali Çelebi'nin AKP’ye katılacağı iddia edildi



Twitter hesabından açıklamalar yapan Yarkadaş, dün gece TV100 yayınında anlattıklarına ek yaptığını belirterek, Çelebi’nin Muharrem İnce’nin liderliğindeki Memleket Partisi’nden ayrıldıktan sonra Zafer Partisi ile yakınlaştığını, daha sonra Meclis Lokantası’nda MHP’lilerle 2 kez yemek yediğini, bir süre sonra İYİ Parti’ye mesaj yolladığını öne sürdü.

Yarkadaş’ın iddiasına göre, İYİ Parti ittifak ortağı CHP’den ayrılan bir vekili transfer etmenin doğru olmayacağı kararını verince, Çelebi AKP’ye mesaj yolladı ve partinin grup başkanvekili ile bir MKYK üyesi ile görüştükten sonra AKP’ye katıldı. Yarkadaş, “Herkes ‘MHP’ye gider’ diye yorum yaparken AKP’ye gidiyor” dedi.

“SADECE BİR DAHA VEKİL OLABİLMEK ADINA…”

“Çelebi, emek vermeden yemek yemenin bir örneği” ifadelerini Yarkadaş, paylaşımlarında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Biz de zaman zaman partimiz CHP ile bazı konularda ters düştük. Ama bir gün bile üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’den ayrılmak aklımızın ucundan bile geçmedi. Dün gece TV 100’de de söyledim. CHP beni 40 ve 41 yaşında iki kez milletvekili seçtirdi ve TBMM Üyesi olma onuru verdi. Milletvekilliği gelip geçici bir kamu görevidir. Sadece bir daha vekil olabilmek adına bambaşka mecralara savrulmak, en başta bize güvenip oy veren seçmenlerimize saygısızlıktır. Çelebi, tutuklanan komutanlara da ayıp etti.”

SAYMAZ TARİH VERDİ!

Halk TV yazarı İsmail Saymaz da “Mehmet Ali Çelebi, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta partiye katılabilir” iddiasında bulundu. 

Saymaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Mehmet Ali Çelebi, geçen hafta AK Partili heyetle ile özel görüşme yaptı. Bu görüşme sonunda AK Parti’ye katılmaya karar verdi. Bir AK Partili yetkili, bana bu bilgiyi doğruladı. Çelebi, öğrendiğim kadarıyla, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta partiye katılabilir.” ifadesini kullandı.

CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne katılmasının ardından oradan da istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur İttifakı derim” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Çelebi, Gezi Parkı eylemleri sırasında  polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ardından attığı tweetini sildi.

Çelebi, Elvan tweetinde, “Berkin Elvan ölümsüzdür. Bir yıl da geçse bin yıl da geçse onun adı bu topraklarda yankılanacak” ifadesini kullanmıştı.

Çelebi ayrıca 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın Mehmetçik ile halkı karşı karşıya getirdiğini belirterek “sokağa çıkmayın” çağrısı yapmıştı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version