Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan İsrail’le ‘tam diplomatik’ ilişki açıklaması: Diplomasinin gereği budur, Mısır’la da görüşüyoruz!

İsrail Başbakanı Lapid: İsrail-Türkiye ilişkilerinde tamamen normalleşmeye dönüyoruz


Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’u ağırlamıştı…

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve İsrail’le ‘normalleşme’ adımlarını ‘siyasetin/diplomasinin gereği’ olarak yorumladı. Mısır’la da alt düzeyde görüşmelerin sürdüğünü anlatan Erdoğan, “Ardından da temenni ederiz ki üst düzeyde de bu adımı en güzel şekilde atalım. Çünkü Mısır halkı bizim kardeşlerimiz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun YSK’ye ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, “Yargıya taşımak suretiyle artık bu adama bedel ödetmeli.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından sonra ilk kez Ukrayna’ya ziyarette bulundu. Erdoğan, Ukrayna dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Üçlü zirveyi değerlendiren Erdoğan, “Tabii yaklaşık altı aydır devam eden savaş, görüşmelerimizin ana konusunu teşkil etti. Dayanışmamızın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine desteğimizin süreceğini kendisiyle bir kez daha paylaştım. Üçlü görüşmede, Ukrayna tahılının ihracı amacıyla kurulan mekanizmanın faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi için atılabilecek adımlar üzerinde durduk. Ziyaretim vesilesiyle, savaşın Ukrayna’da neden olduğu fiziki yıkımın boyutlarını ve Ukrayna’ya yardımlarımızı da masaya yatırdık.” dedi.

ERDOĞAN: ESAD’I YENMEK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK

Suriye’deki son durumla ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi:

MISIR’LA DA ALT DÜZEYDE GÖRÜŞÜYORUZ

İSRAİL’LE TAM DİPLOMATİK İLİŞKİLER, SİYASETİN GEREĞİ

İsrail’le ‘tam diplomatik ilişkilere’ dönülmesi konusunda da konuştu Erdoğan: “Daha çok siyaset eksenli dersek isabetli olur. Yani siyasetin gereği bu. Onun için de siyasette dargınlık olmaz. Her an barış içinde olacaksın. Her an görüşebilme imkânı yakalayacaksın. Mesela Mısır’la şu anda üst düzeyde, istenilen yerde değil ama biz şimdi Mısır’la da arkadaşlarla alt düzeyde yani bakanlar seviyesinde bu işi sürdürelim ve ardından da temenni ederiz ki üst düzeyde de bu adımı en güzel şekilde atalım. Çünkü Mısır halkı bizim kardeşlerimiz.”

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “Bizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulunda bile yok.” sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarına inanıyor musunuz? Adamın hayatı yalan. Bir şey bildiğinden değil. Tabii bana göre, YSK Başkanı ve ekibi bunu yargıya taşımalı. Yargıya taşımak suretiyle artık bu adama bedel ödetmeli. Yeri geliyor savcılara saldırıyor, yeri geliyor hakimlere saldırıyor. Ama nedense onlar çekiniyorlar, korkuyorlar. Anayasa’yla teminat altındasınız. Anayasa’da bununla ilgili ‘Kesinlikle yargıya yönelik bu tür beyanlarda bulunulamaz’ diyor. İnşallah 2023’te milletim sandıkta buna bir kez daha dersini verecek.”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version