Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan yine ‘aynı gemideyiz’ dedi: İhtiyacımız olan faizi artırmak değil

Erdoğan yine ‘aynı gemideyiz’ dedi: İhtiyacımız olan faizi artırmak değil


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 13’e düşürmesi ve akabinde doların 18 lirayı geçmesinin yankıları devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni faiz açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ihtiyacının faiz artırmak olmadığını söyledi. Erdoğan, “Türkiye’nin ihtiyacı faizi artırmak değil, üretimi, istihdamı artırmaktır” dedi.

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Dünyadaki gelişmeleri ve ülkemizin gücünü göz önüne alarak ekonomimizi yok etme girişimlerinin başladığı 2018’den beri yeni bir stratejiyi hayata geçirmeye başladık. Yeni ekonomik politikamızın anlaşılması zaman aldı. Biz neyi nasıl yapmamız gerektiğini iyi bildiğimiz için işimize baktık, ekonomide köklü bir dönüşümü adım adım hayata geçirdik. İktisat bilimi fizik, matematik gibi her yerde aynı olguları taşımaz” diye konuştu.

Kabine Toplantısı Sonrası Millete Seslenişhttps://t.co/iYCNIWYEbs

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) August 22, 2022

‘RAKAMLARIN YÜKSEK SEYRETMESİ ELBETTE ÜZÜCÜ’

Bütün dünyanın enflasyon ve işsizlikle boğuştuğunu söyleyen Erdoğan, “Türkiye ise istihdam ve ihracatla bu iki beladan kurtulmayı başarmıştır. Asıl dikkat edilmesi gereken enflasyon düzeyinin genel ekonomi üzerinde yol açtığı sonuçlardır. Biz enflasyonun insanlarımızın hayatlarındaki olumsuz etkileri azalmak için insanlarımızın ücretlerini arttırmaya çalışıyoruz. Enflasyon rakamlarımızın çok yüksek seyretmesi elbette üzücü, dikkat edilmesi gereken ekonomi üzerindeki etkisidir” ifadelerini kullandı.

‘İHTİYACIMIZ FAİZ ARTIRMAK DEĞİL’

“Farklı ülkelerde düşük enflasyon oranlarının etkisi yıkıcı hissediliyor” diyen Erdoğan, “Bugünkü zorlukları 1994 ve 2001 krizleri ile karşılaştırmak milletimize haksızlık olur. Fiyatların artması istenmeyen bir durum olması nedeniyle üstesinden gelinmesi mümkün bir sorundur. Türkiye’nin ihtiyacı faizi arttırmak değildir. İstihdamı, üretimi arttırmaktır” dedi.

‘AYNI GEMİDEYİZ’

Erdoğan, yine “aynı gemideyiz” mesajı verdi ve şöyle devam etti:

“Bugünkü ekonomi programımızı 10-15-20 yıl önce bu cesaretle uygulayamayabiliriz. O dönemde siyasi ve askeri altyapımız böyle bir politikayı destekleyecek durumda değildi. Bugün Türkiye başka bir ligin oyuncusudur.

İş dünyamızdan tek ricam kendi paralarına güvenmeleridir.

Hepimiz aynı gemideyiz. Gemi hızla yol alırsa kazanan hepimiz olacağız. Su alırsak hepimiz boğulacağız.

Gıda fiyatlarındaki dengesiz artışın önüne geçmeye çalışıyoruz.

TMO mısır alım satım fiyatını ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacak.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version