Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Enflasyon, faiz sorunumuz var ama bunlara takılırsak ülkemize yazık ederiz

Erdoğan: Enflasyon, faiz sorunumuz var ama bunlara takılırsak ülkemize yazık ederiz


Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Uluslararası müteahhitlik hizmetlerinin büyüklüğünün 2030’larda 750 milyar dolar seviyesine çıkacağı öngörülmektedir. Ülkemizin bu büyük pastadan aldığı payı ilk etapta yüzde 10’a yani 75 milyar dolara çıkarmayı beraberce hedeflemeliyiz” dedi.

Son dönemde banka kredilerindeki sıkıntıların kaynağının ekonomi programı değil finans kesimi ile reel sektör arasındaki geçici bir yaklaşım farklılığı olduğunu vurgulayan Erdoğan “Bunun, üretim ve istihdam odaklı büyümeyi destekleyecek şekilde kapsamlı uzlaşmaya dönüşeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı

‘ENFLASYON, FAİZ SORUNUMUZ YOK MU; ELBETTE VAR’

Türkiye’deki enflasyon sorununun varlığını kabul eden Erdoğan, “Hiç şüphesiz küresel ekonomideki dengesizliklerin ülkemize olan etkilerinin farkındayız. Her ne kadar birileri felaket tellallığı yaparak milletimizin moralini bozmaya çalışsa da Türkiye, küresel ekonomik krizi fırsata çevirme konusunda en başarılı ülkedir. Enflasyon, faiz sorunumuz yok mu, elbette var. Ama elimizdeki imkanlar ve önümüzdeki fırsatlar öyle büyük ki sadece bunlara takılıp kalırsak ülkemize yazık ederiz” diye konuştu.

‘AVRUPA’DA İNSANLAR SOKAKLARA DÖKÜLMEYE BAŞLADI’

“Diyorlar ki onlarda enflasyon yüzde 9 bizde 80’e dayandı. Onlardaki 9 enflasyonun ekonomik ve sosyal sonuçlarıyla bizdekinin etkileri aynı değil ki, bunu masaya yatıracaksın” diyen Erdoğan, “Biz işçiden memura her kesimden vatandaşın gelir kaybını enflasyonun üzerinde artışlarla telafi ederek enflasyonun etkilerini sınırlandırdı. Avrupa’daki gıda fiyatlarındaki artışla ücretlere yapılan artışlar arasında uçurum var insanlar sokaklara dökülmeye başladı” şeklinde konuştu.

YASAL DÜZENLEME TALİMATI VERDİ

“Özellikle de işçilerin yurt dışındaki sorunlarıyla alakalı olarak, bazı avukatlık firmalarının alavere dalavere yapmak suretiyle, onların güya haklarını alıp iade edeceklermiş gibi oradan imkan yaratma  çabaları karşısında bakanlarıma söylüyorum, hiç gecikmeden Meclis’in yeni döneminde yasal düzenlemeyse yasal düzenleme, bu adımı atacağız. Vergi konusunda Hazine Bakanımız hiç gecikmeden, Meclis’in açılmasını beklemeden, süratle adım atıp bunun çıkışını da bakanlığımızın sağlaması gerekir” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle noktaladı:

‘GEÇİCİ YAKLAŞIM FARKI’

“Demokrasi ve kalkınma yolunda asırlık sıçrama gerçekleştiren ülkemizin bir kez daha yolundan çıkartılmasına, hedeflerinden uzaklaştırılmasına izin veremeyiz. Son dönemde banka kredilerindeki sıkıntıların kaynağı ekonomi programımız değil finans kesimi ile reel sektör arasındaki geçici bir yaklaşım farklılığıdır. Bunun, üretim ve istihdam odaklı büyümeyi destekleyecek şekilde kapsamlı uzlaşmaya dönüşeceğine inanıyorum.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version