Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘En büyük ittifak halkların ittifakıdır’


MARDİN – Demokrasi ittifakıyla birlikte üçüncü yol siyasetini kuracaklarını belirten HDP Sözcüsü Ebru Günay, “En büyük ittifak halkların ittifakıdır” dedi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Nusaybin İlçe Örgütü, “Lê hemberi mitîngerîyê civaka azad” şiarıyla halk şöleni gerçekleştirdi.  8 Mart Mahallesi’nde bulanan Dağar Halı sahasında yapılmak istenen şölen polis tarafından güvenlik gerekçesiyle engellendi. Bunun üzerine şölen HDP Nusaybin ilçe binasında gerçekleşti. Şölene, HDP Sözcüsü Ebru Günay, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis üyesi Nazım Kök, HDP Mardin il ve ilçe örgütü, Barış Anneler Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

 

‘HALK, DUVAR, SINIR VE ENGEL TANIMAZ’

 

“Çözüm bizde. Savaşa karşı barış şiarıyla halk buluşmasına hoş geldiniz/ Hûn bi xêr hatin” pankartının asıldığı etkinlik salonunda kısa bir konuşma yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay, Nusaybin’nin demokrasi ve özgürlük mücadelesindeki önemini vurguladı. Nusaybin’in faşizme karşı 40 yıldır kesintisiz bir şekilde mücadele yürüttüğünü kaydeden Günay, “Nusaybin, bir tarih yazdı ve bu tarihi yazmaya devam ediyor. Nusaybinliler, yazdıkları direniş tarihiyle AKP iktidarını korkutuyor. Direnişten korkan AKP iktidarı, bizleri salonlara sığdırmaya çalışıyor. Fakat unutmasınlar ki salonlarla bizi engelleyemezler. Çünkü halkları için özgürlük mücadelesi veren bir halkın karşısında hiç kimse duramaz. Bu halk, hiçbir duvar, sınır ve engel tanımaz” dedi. 

 

‘KÜRT KAZANIMLARINA SALDIRIYORLAR’

 

AKP’nin Kürt düşmanlığı politikasıyla kendisini ayakta tutmaya çalıştığını belirten Günay, “Elbette hava sıcak yakıcılığı da devam ediyor ama bir gerçeklik de var ki Kürtlere karşı düşmanlık yapan, Kürt’ün her türlü kazanımına saldıran AKP iktidarının yarattığı savaşın yakıcılığı bizleri daha fazla yakıyor. Bunu Nusaybinliler daha iyi biliyor. Serxetin ve binxetin acısını ve yarattığı bizi bölme çabasının bizde yarattığı acıyı iyi biliyor. Bu nedenle bu gün buradayız. Savaşa ve sömürüye karşı, tecrit politikalarına karşı mücadele etmek için bir aradayız” diye konuştu. 

 

BARIŞ SİYASETİNE TECRİT UYGULAMASI

 

AKP’nin savaş ve sömürü politikalarının temelinde tecrit siyasetinin olduğunu kaydeden Günay, “Savaş ve sömürü politikalarının temelinde AKP iktidarının yürüttüğü tecrit siyaseti ve İmralı adasında Sayın Öcalan’a yönelik yürüttüğü tecrit politikaları yatıyor. Çünkü Sayın Öcalan, barış siyaseti yürütüyor. Sayın Öcalan, Kürtlerin ve Ortadoğu’da yaşayan bütün halkların kazanımları ve bir arada yaşamaları için bir barış siyaseti yürütüyor. Savaştan yana olanlar, Sayın Öcalan’ın verdiği barış siyasetine karşı verdiği cevap tecritte ısrardır. Kürtler karşı düşmanlık ve halkları birbirine karşı kırdırma politikasıdır. Bu iktidarı, Kürt düşmanlığı politikası ve yürüttüğü savaş politikaları götürecek. Çünkü ne savaş politikalarından ne de Kürt düşmanlığı politikalarından asla kazanamayacak. Kürt halkı, elbet kendi kazanımlarına, kültürüne ve dilene sahip çıkacak. Bizler her koşulda kazanımlarımızı, Kürt kimliğimizi, dilimizi savunuyoruz. AKP iktidarı da buna karşı MHP ortaklığı ile Kürtler karşısında bir faşizmi büyüterek Kürtlere saldırıyor. Kürtlerin kimliğine, diline ve kültürüne saldırarak iktidarını sürdürmeye çalışıyor. Bu politikaları onlara kaybettirecektir” ifadelerini kullandı.

 

‘EN BÜYÜK İTTİFAK HALKLARIN İTTİFAKIDIR’

 

Son olarak yaklaşan seçimlere değinen Günay, “En büyük ittifak halkların ittifakıdır. Bu topraklara demokrasiyi, barış ve özgürlüğü getirecek olan kadınların ittifakıdır, gençlerin ittifakıdır. İşte HDP olarak bizlerin üçüncü yol ve alternatif dediğimiz ittifak budur. Bütün bu Kürt düşmanı politikalarına karşı, demokrasi ve toplum karşıtı politikalarına karşı halkların ittifakını büyüterek bir üçüncü yol siyasetini inşa ederek birlikte güçleneceğiz” şeklinde konuştu. 

 

Etkinlik, Günay’ın konuşmasının ardından şölenle sonlandı.  

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version