Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekrem Değer, 83 yaşında vefat etti; son sözünde ‘helallik’ istedi

Ekrem Değer, 83 yaşında vefat etti; son sözünde ‘helallik’ istedi


Hayatını hayır ve yardım işlerine adayan Elazığ’ın tanınmış simalarından Ekrem Değer’in (83) İstanbul’da vefat ettiği öğrenildi. Bold’un haberine göre birkaç yıldır cilt ve prostat kanseri tedavisi gören Değer’e mahkemede verdiği burslar sorulmuştu. Bir yakını Ekrem Değer’in son anlarını şöyle anlattı: “Benden özel olarak rica etti. ‘Arkadaşlardan herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum’ dedi.”

Ekrem Değer, Hizmet Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınmış ve yapılan sözde yargılama sonrasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Değer, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Değer’in yakalandığı cilt kanseri nedeniyle 4 ay önce ayağı kesilmişti.

Devlet Malzeme Ofisi’nden emekli olan Değer’in hayatı ihtiyaç sahipleri için yardım toplamak, dağıtmak ve eğitim hizmetleriyle geçti. İlk Orta Asya’da Özbekistan’da görev yaptı. Buradaki Türk okulları kapatılınca Azerbaycan Türk İşadamları Derneği’nin Genel Sekreterliği’ni yürüttü. Elazığ’da kendi adına bir oturma salonu açılmıştı.

3-4 YILDIR KANSERLE MÜCADELE EDİYORDU

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Değer’e mahkemede, yaptığı yardımlar, Bank Asya hesabı, topladığı burslarının yanı sıra, ‘okuma salonuna neden kendisinin adının verildiği’ soruldu. Dosyası Yargıtay’da bulunan Değer, 3-4 yıldır kanserle mücadele ediyordu.

Hastalığı süresince Ekrem Değer’i yalnız bırakmayan bir dostu onun yaptıklarını ve son isteğini şöyle anlattı: “Ömrü boyunca hizmet etti. İlk Orta Asya’ya gitti. Özbekistan ve Azerbaycan’da hizmetleri oldu. Sonra Elazığ’a geldi. Elazığ’da herkes Ekrem beyi tanır. Son üç yıl, üç ayrı yorgunluğundan kanserdi. Dört ay önce kanserden bir ayağını kestiler. Benden özel olarak rica etti. ‘Arkadaşlardan herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum’ dedi.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version