Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Derik’teki kazada ölenlerin yakınları para değil adalet istiyor

Derik’teki kazada ölenlerin yakınları para değil adalet istiyor


Derik’te meydana gelen kazada 21 kişi can vermişti.

Mardin ve Antep’teki kazalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine maddi destek yapılacağı açıklaması tepkiyle karşılandı. Kazalarda hayatını kaybedenlerin yakınları, para ile olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Geçtiğimiz günlerde Antep’te yaşanan kazada 16, Mardin’deki kazada ise 21 kişi hayatını kaybetmişti. 22 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamada, kazada ölenlerin ailelerine maddi destek sunulacağını açıkladı. Erdoğan, “Bunun için de gerek devlet olarak 250 bin lira artı 50 bin lira Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, bunun yanında firma 250 bin lira da onların desteğiyle bu olayda hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine bu desteği sağlamış oluyoruz.” demişti.

BUNCA İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ, ADALET İSTİYORUZ

Mardin’deki kazada ölenlerin aileleri açıklamaya tepkili. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, yaşanan kazada hayatını kaybeden İsa Ayebe’nin kuzeni Helin Ayebe, “Bizim derdimiz para değildir. Canlarımız gitti. Yüreğimiz yanıyor. Her eve bir ateş düşmüş. Bu acı ne parayla örtülür ne de parayla teselli olur. Adalet istiyoruz. Bunca insan öldürüldü. Bunların hakkı yerde kalmasın. Bir an önce buraya bir çevre yolu yapılmalı. Bizim yüreğimiz yandı, başka kimsenin yüreği yanmasın.” dedi.

CENGİZ HOLDİNG’İ KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR

Derik’te yaşananın bir kaza değil; cinayet olduğunu söyleyen aile yakını Figen Ayebe ise “Cengiz Holding’e ait şirketin yaptığı büyük ihmalkarlığı para karşılığı silmeye çalışıyorlar. Biz bu olayda sorumluluğu olanların açığa çıkmasını istiyoruz. Adalet varsa ortaya çıksın. Teklif edilen para olayın üzerini kapatma içindir. Bunu asla kabul etmiyoruz. Ne olursa olsun bu olayın takipçisi olacağız.” diye konuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version