Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Denizli Cezaevi önünde oturma eylemi 2’nci gününde


DENİZLİ – Songül İlker, ağır hasta tutuklu oğlu Ekim Polat’ın tedavi edilmemesine karşı cezaevi önünde başlattığı oturma eylemini 2’nci gününde sürdürüyor. İlker, tüm kesimlere hasta tutuklulara ses vermeleri çağrısında bulundu.  

 

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutuklu Ekim Polat’ın sağlık durumu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Polat’ın annesi Songül İlker’in, oğlunun tedavisinin sağlanması için Denizli T Tipi Cezaevi önünde başlattığı oturma eylemi 2’nci gününde sürüyor. 

 

EYLEM 2’NCİ GÜNÜNDE

 

Eyleminin 2’nci gününde konuşan anne İlker, oğlunun tedavisinin sağlanmadığını söyleyerek, “Oğlum hastaneye götürülüyor. Ancak tedavisi sağlanmıyor. Bundan birkaç ay önce oğlum bu hukuksuzluğa karşı cezaevinde hastane sevklerinin durması için dilekçe vermişti. Oğlumla görüştüğümde bana ‘Hastaneye gidiş gelişlerde tedavim sağlanmıyor artık onlara güvenmiyorum. Bu nedenle bu dilekçeyi yazdım’ dedi. Oğlumun tedaviye ihtiyacı var. Beyninde tümör var. Ameliyat olmazsa oğlum ölecek. Birçok hastalığı olan oğlum 11 gündür açlık grevinde. Ben bir anne olarak artık dayanamıyorum. Ben de oturma eylemi başlattım. Oğlumun tedavisi sağlanana kadar eylemimi sürdüreceğim” diye konuştu.

 

‘SES VERİN’

 

 Bir anne olarak tek isteğinin oğlunun uygun koşullarda tedavisinin sağlanması olduğunu ve tedavi sürecinde oğlunun yanında olmak istediğini söyleyen İlker, “Sivil toplum kuruluşlarına, insan hakları savunucularına, vekillere, hukukçulara toplumdaki herkese sesleniyorum; oğluma ve bütün hasta tutuklulara ses verin. Hasta tutuklular serbest bırakılsın, yaşam hakları engellenmesin” çağrısında bulundu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version