Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’den Peker’in iddiaları için suç duyurusu: Çürüme ve yozlaşma gerçek bir beka sorunu haline geldi

CHP’den Peker’in iddiaları için suç duyurusu: Çürüme ve yozlaşma gerçek bir beka sorunu haline geldi



Peker’in iki gün önce ‘Deli Çavuş’ adlı Twitter hesabından paylaştığı ‘rüşvet ağı’ iddiasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu’nun ismi de yer alıyor.

Peker’in iddiasına göre eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için 12 milyon TL rüşvet istedi.

Sineren, katıldığı canlı yayında iddiaları doğrulamıştı.

Bugün de Muharrem Erkek başkanlığındaki bir heyet, Ankara Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Heyette Ankara milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Levent Gök, Murat Emir, Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ve CHP Yurt dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yer aldı.

Suç duyurusu sırasında Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyen Erkek, AKP’ye yüklendi. Erkek açıklamasında şunları kaydetti: “İktidar olduklarında ‘3Y’ ile; yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele edeceğiz diyenler yeni ‘Y’ler eklediler; yozlaşma, yalan, yüzsüzlük. Çürüme ve yozlaşma o kadar büyüdü ki gerçek bir beka sorunu haline geldi. Cesaretle bu yolsuzluk ve rüşvet çarkının üzerine gitmek zorundayız. Yargı yürütmenin ağır tahakkümü altındadır. Cumhuriyet savcıları resen harekete geçemediği için buradayız. İlk seçimde iktidar olacağız ve bağımsız yargıyı tesis edeceğiz.”

CHP heyetinden önce suç duyurusu için adliyeye gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da yaptığı açıklamada “Şimdiden uyarıyoruz, kanunsuz emirler alıp soruşturmayı engellemeye çalışanlar, kulağının üzerine yatanlar olursa bunun hesabını da bağımsız Türk yargısının önünde kısa zaman içerisinde verirler” dedi.

SEDAT PEKER’İN İDDİALARI

Sedat Peker’in kullandığı Deli Çavuş adlı Twitter hesabından yapılan 50 tweetlik paylaşım serisinde eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB üyesi Salih Orakcı’nın rüşvet aldığını iddia etti. Peker, iddialarıyla birlikte bazı whatsapp yazışmalarını da paylaştı.

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini öne süren Peker, Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söyledi. Burada danışmanlık adı altında 12 milyon TL “rüşvet” istediğini öne süren Peker, iddiasıyla beraber danışmanlık sözleşmesine dair belgeyi de paylaştı. Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren ve eşinden acilen 200 bin lira istediğini söyleyen Peker, “Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç, kardeşi Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir, onun arkasındaki güç eski Enerji Bakanımız Berat Albayrak’ın abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayrak’tır” iddiasında bulundu.

Mine Tozlu Sineren’in daha sonra eski Kıyı Koruma Genel Müdürü ve TOBB üyesi Salih Orakcı’ya yönlendirildiğini söyleyen Peker, Orakcı’nın, Mine Tozlu Sineren’in şirketlerinden birinde ortaklık istediğini ve iki lüks araba parası aldığını iddia etti.

Orakcı’nın arabalar dışında 2,5 milyon lira istediğini de öne süren Peker, “Mine Hanım bu parayı da yollar. Ancak tüm bu süreçlerden sonra sermaye artırımı işi olmayınca Mine Hanım ortaklık işlerinin iptal edilmesi için talimat verir” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version