Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çekmeköy’de yapılaşmaya karşı nöbet tutanlara polis müdahalesi


İSTANBUL – AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin yıkıp yerine pazar alanı yapmak istediği parkta 62 gündür direnen yurttaşlar darp edilerek gözaltına alındı. Olayı görüntülemek isteyen gazeteci İsmail Arı ise polislerce tehdit edildi.

 

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin Mehmet Akif Mahallesi’nde yıkıp yerine pazar alanı yapmak istediği ve yurttaşların yapılaşmaya karşı nöbet tutarak 62 gündür direndiği park alanına sabah saatlerinde çok sayıda iş makinesi girmek istedi. Nöbette olan mahalle sakinleri iş makinelerine engel olmak isterken polis engeli ile karşılaştı. Polisler, CHP Çekmeköy İlçe Kadın Kolları Başkanı, CHP’li ilçe yöneticileri ile toplamda 9 kişiyi gözaltına aldı. 

 

GAZETECİYE TEHDİT 

 

Polis, müdahale anını görüntüleyen BirGün muhabiri İsmail Arı’ya engel olmak istedi. Çekmeköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu ifade edilen polis, gazeteci Arı’nın gözaltı anlarını kaydettiği ana müdahale ederek “Bekle, seni de alacağım. Bir daha adımı görüntümü yayınla bak ne yapıyorum” sözleriyle tehdit etti. 

 

Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı. 

 

‘RANT UĞRUNA YAPMADIKLARI YOK!’

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sanal medyadan yaptığı açıklamada yaşananlara ilişkin “Vatandaşın nöbet tuttuğu Çekmeköy’deki parka suçluluğun telaşı içinde iş makinelerini sokmuşlar ve yasal süreci beklemeden ağaçları sökecekler! Pazar yapma bahanesiyle (parkın bitişiği kapalı pazar alanı zaten) rant uğruna yapmadıkları yok, ama az kaldı tamamı yargılanacaklar!” paylaşımında bulundu. 

 

 

 

 

 

 

    

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version