Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Camilerden yapılan ‘operasyon var evden çıkmayın’ anonsuna soruşturma

Camilerden yapılan ‘operasyon var evden çıkmayın’ anonsuna soruşturma


Gaziantep Karkamış’taki camilerden ‘Türk ordusu, PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Kimse korkmasın, herkes evinde kalsın’ anonsu yapılması üzerine vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Gaziantep Valisi Davut Gül olayla soruşturma açıldığını duyurdu.

Gaziantep’in Suriye’ye sınır olan Karkamış ilçesinde, camilerden Suriye askeri harekât düzenleneceğine dair anons yapıldı.

Anonsu yapan kişi, “Birazdan kahraman Türk ordusu, PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Kimse korkmasın, herkes evinde kalsın, dikkatli ve tedbirli olsun” dedi.

Anons yapılan anların sosyal medyada paylaşılmasının ardından açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, olağandışı bir durum olmadığını ve sorumlu görevliler hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Gaziantep Karkamış’ta camilerden yapılan anons: “Türk Ordusu, terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Lütfen evlerinizden çıkmayın.” pic.twitter.com/y8KDRhUPIG

— Pusholder (@pusholder) August 16, 2022

Gül açıklamasında “Karkamış’ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır” ifadelerini kullandı.

Karkamışta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb.bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir.

Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır.

— Davut GÜL (@gul_davut) August 16, 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, camilerden yapılan anonslara ilişkin şöyle konuştu: “Vali Bey ile biraz önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version