Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Binden fazla insan, Assange için Britanya Parlamentosu’nun etrafında insan zinciri oluşturacak

Binden fazla insan, Assange için Britanya Parlamentosu'nun etrafında insan zinciri oluşturacak

Binden fazla insan, Wikileaks kurucusu ve eski genel yayın yönetmeni Julian Assange’ın ABD’ye iade edilmesi kararına tepkilerini göstermek için Britanya Parlamento binasının etrafında insan zinciri oluşturacak.

3 seneden uzun süredir Londra’daki Belmarsh Cezaevi’nde tutuklu bulunan Assange, ABD’ye iade edilmemek için yargı mücadelesini sürdürüp sürdürmeyeceği ile ilgili haber bekliyor.

Assange’ın destekçileri, Wikileaks kurucusuna desteklerini göstermek için Londra’da Parlamento’nun etrafında 8 Ekim’de insan zinciri kuracak.

Organizasyonun planlanmasında rol alan John Rees, PA ajansına yaptığı açıklamada Assange’ın yasal sürecinin kritik bir noktada olduğunu vurgulayarak, ”Birleşik Krallık Parlamentosu’unu araya girip Julian’ın iadesini durdurmaya ikna etmek için çabalarımızı iki katına çıkarmalıyız” dedi.

Birçok insan hakları grubu, gazeteci, siyasetçi ve aktivist; ABD Başkanı Joe Biden’a Assange’ın iadesini iptal etmesi için çağrıda bulunuyor.

Britanya İçişleri Bakanlığı haziran ayında Assange’ın yargılanmak üzere ABD’ye iade edilmesini onayladı.

Assange’a ABD’de aralarında casusluk da bulunan 18 farklı suçlama yöneltiliyor. Assange ve Wikileaks, ABD ordusuyla ilgili birçok gizli dosya yayımlamıştı. Bunlardan en bilineni  ‘’Teminat cinayeti’’ adıyla Wikileaks’in dünyaya servis ettiği videoydu. Videoda Irak’ta ABD askerlerinin bir hava taşıtından gülerek ve şakalaşarak 2’si Reuters muhabiri olmak üzere 12 ila 18 sivili vurarak öldürdüğünü gösteriyordu. ABD, Assange’ın yayınladığı belgelerin personellerinin hayatını tehlikeye attığını iddia ediyor. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version