Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bilecik Belediyesi hakkındaki ‘rüşvet’ iddianamesi kabul edildi

Bilecik Belediyesi hakkındaki 'rüşvet' iddianamesi kabul edildi


Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediğinin tespit edilmesi üzerine, 19 Ocak’ta Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Suçüstü yakalanan Erdağı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İçişleri Bakanlığı da rüşvet iddiaları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

4 YILDAN 12 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Soruşturmanın ardından Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanıp Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame, kabul edildi. İddianamede, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin ile Şahin’in danışmanlığını da yaptığı öne sürülen Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın Bilecik’te yapılacak olan bir AVM inşaatının satış bedelinin belirlenmesi hususunda rüşvet aldıkları iddiasıyla haklarında 4 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. (DHA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version