Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beykoz’da polis ve zabıta yıkıma geldi, vatandaşlar barikat kurdu; gözaltılar var

Beykoz’da polis ve zabıta yıkıma geldi, vatandaşlar barikat kurdu; gözaltılar var


AKP’li Beykoz Belediyesi tarafından Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüme zorlanan vatandaşlar barikat kurarak yıkıma direniyor. Polisler ve vatandaşlar arasında zaman zaman arbede yaşanıyor. Yıkıma izin vermeyen vatandaşlara plastik mermi ve biber gazı ile müdahale eden polis, çok sayıda vatandaşı gözaltına aldı.

Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde, hukuki süreçlerin devam etmesi ve mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen AKP’li Beykoz Belediyesi vatandaşları evlerinden zorla tahliye etmeye çalışıyor.

Beykoz’da polisler bir genci böyle darp etti. Gencin babası çocuğunun üstüne atladı. Çok sayıda polis yerdeki genci tekmeledi. pic.twitter.com/Zu9w7hd0O7

— İsmail Arı (@ismailari_) August 22, 2022

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, belediye görevlileri kamyonlarla mahalleye gelerek bazı evleri tahliye etmek istedi. Belediye ekiplerine karşı halk yola barikat kurdu. Mahallede süren bekleyişin ardından alana çevik kuvvet ekipleri ve TOMA geldi. Polisler vatandaşlara gaz sıktı ve vatandaşlar da polise hortumla su sıkarak karşılık verdi.

Kentsel dönüşüm kapsamında AKP’li belediyenin yaklaşık 238 binayı yıkacağı belirtilmişti. Bu binalardan yaklaşık 110’unun ise geçen aylarda yıkıldığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde yurttaşların su, elektrik ve doğal gaz bağlantıları kesilerek halk zorla mahalleden tahliye edilmeye çalışılıyor. İstanbul 13. İdare Mahkemesi, AKP’li Beykoz Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulamak istediği Tokatköy Mahallesi’ne ilişkin hazırlanan imar planının parsel bazında yürütmesini durdurmuştu. Mahkeme, söz konusu planın şehircilik ilkelerine aykırı olduğuna vurgu yapmış ve “telafisi güç zararlar doğabileceğine” dikkat çekmişti. Yurttaşlar ‘Bu evler depreme dayanıklı değil’ diyorlar bize. Biz 1500 liralık kira yardımıyla depreme dayanıklı evlere mi çıkacağız?” diyerek tepkilerini dile getirmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version