Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beton da çare olmadı!


DERSİM – Nazimiye’nin Dağu köyünde yol çalışması için patlatılan dinamitler nedeniyle yıkılan mezarlığa rastgele dökülen betonlar da zamanla dökülmeye başladı.  

 

Dersim’in Nazimiye ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan Dağu köyünde, 2019 yılında yol yapımı esnasında kullanılan dinamitler nedeniyle mezarlar yıkılmış ve evlerin duvarlarında çatlaklar oluşmuştu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü’nün 2020 yılında konuyu Meclis’e taşıması ardından onarılan mezarlığın çevresine yüklenici firma tarafından zemin etüdü alınmadan beton dökülmüştü. 

 

Aradan geçen 2 yılda ise dinamitlerin oluşturduğu çatlaklar gün geçtikçe büyüyerek, mezarlıkları tekrar yıktı. Köylülerden Devrim Dağdeviren, mezarlıkta çektiği video ve fotoğraflarla oluşan tahribatı bir kez daha gözler önüne serdi. Video da yıkılan mezarların, kenarlarına dökülen betonla ayakta tutulduğu, tarihi mezar taşlarının kenara atıldığı, çatlakların büyüdüğü görüldü. 

 

Dağdeviren, videoda şu sözlerle tepki gösterdi: “Ölenlere saygısızlık yapılmış. Ne zaman söküp atmışlar? Çimento ile uyduruk bir şey yapmışlar.” 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version