Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Aysel Tuğluk’un infazı ertelensin’


MERSİN-  Kobanê Davası’nda savunma yapmaya zorlanan Aysel Tuğluk’a “Psikolojik şiddet” uygulandığını belirten ÖHD Mersin Şubesi Kadın Komisyonu üyesi Figen Alp, Tuğluk’un infazının ertelenmesini istedi. 

 

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi Kadın Komisyonu, demans teşhisi konulan ve tahliye edilmeyen siyasetçi Aysel Tuğluk’a ilişkin dernek binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, Mimoza Kadın Derneği, Günebakan Kadın Derneği yöneticileri de katıldı. 

 

SAVUNMA YAPMAYA ZORLANMASI

 

Açıklama yapan ÖHD Mersin Şubesi Kadın Komisyonu’ndan avukat Figen Alp, Tuğluk’un avukatlarının Kobanê Davası’nda tahliye edilmesi ve infazının ertelenmesi için birçok girişimde bulunduğunu kaydetti. Alp, mahkeme heyetinin ısrarla Tuğluk’u savunma yapmaya zorladığını belirtti. Alp, “Avukatını dahi tanıyamayan Aysel Tuğluk’a zorla savunma yaptırılmaya çalışılarak psikolojik şiddet uygulanmıştır. Heyet, uygulamış olduğu psikolojik şiddet sonrası Tuğluk’un ‘sorgusunun yapılmış olması ve bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı’ gerekçesi ile tahliye kararı vermiş fakat ne ilginçtir ki yargı Aysel Tuğluk’un ağır seyreden hastalığını tahliye için gerekçe yapmamıştır” diye konuştu. 

 

‘YARGI VE ATK SİYASALLAŞMIŞ’

 

28 Şubat Davası’nda müebbet hapis cezası verilen Çevik Bir’in, ATK’nin “cezaevi koşullarında kalmasının uygun olmayacağı” raporu ile tahliye edildiğini hatırlatan Alp, aynı durumda olan Tuğluk’un tahliye edilmiyor olmasını siyasallaşmış ATK ve yargıdaki çifte standarttın ve ayrımcılığın açık göstergesi olduğunun altını çizdi. 

 

‘SERBEST BIRAKILSIN’

 

Ayrım gözetmeksizin herkesin kanun önünde eşit olduğunu vurgulayan Alp Aysel Tuğluk için infaz erteleme kararı verilerek serbest bırakılmasını talep etti. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version