Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’daki sürgün gazeteciler Türkiye’deki medya baskısını anlattı

Almanya’daki sürgün gazeteciler Türkiye’deki medya baskısını anlattı


Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen geleneksel medya festivaline katılan İnternational Journalist Association (İJA), Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlalleri, basına sansür ve el konulan mülk sorununu gündeme getirdi. IJA Dış İlişkiler Direktörü Yüksel Durgut, ‘‘Sürgündeki insanların sesi olabilmek için gazeteci arkadaşlarımızla Campfire Fest Düsseldorf’tayız.’’ dedi.

IJA Dış İlişkiler Direktörü Yüksel Durgut’un moderatörlüğünde gerçekleşen ilk oturuma avukat Michael Polak, gazeteci Kerim Balcı ve avukat Fikret Duran katıldı. Otoriter Rejimlerin Medya Özgürlüğüne Müdahale Metodlarından Biri: ‘Mülke El Koyma ve Karalama’ konulu oturumda konuşan gazeteci Kerim Balcı, AKP rejiminin baskısından kurtulmak için yurtdışına çıkmak zorunda kalan gazetecilerin banka hesaplarının dondurulduğunu kaydetti. Balcı, “Türkiye’de mülküne el konan gazeteciler raporu çok önemli. ABD ve Almanya’da bazı sürgün gazetecilerin hesapları donduruldu ancak bu raporla gazeteciler kara listeden çıkarıldı” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ’DAN SONRA MEDYA KURUMLARINA TERÖR SORUŞTURMALARI ARTTI”

Türkiye’de uzun zamandan beri basının özgür olmadığına dikkat çeken avukat Fikret Duran, “Ama 15 Temmuz sonrası yaşanan süreçle birlikte bu durum daha net ortaya çıktı. Medya kurumlarına terör soruşturmaları Gezi Eylemlerinin ardından hız kazandı. Medyanın önünde iki ihtimal kaldı. Hükümetin pompaladığı argümanları kullanmak ve yolsuzluk iddialarının üzerini örtmek. Birinci tercihi yapanlar, yani halkın haber almasını engelleyenler hükümet tarafından ödüllendirildi. İhaleler aldılar. İkinci tercihi seçenlerse devletin polis gücüyle karşı karşıya kaldı ve cezalandırıldı.” şeklinde konuştu.

SÜRGÜN GAZETECİLER KONUŞACAK

Bold medyanın aktardığına göre, festival kapsamında Cevheri Güven, Bedrettin Uğur, Levent Kenez, Selahattin Sevi gibi gazetecilerin de farklı oturumlarda konuşacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version