Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Ukrayna’ya gerektiği sürece destek vereceğiz

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Ukrayna'ya gerektiği sürece destek vereceğiz

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya’ya karşı savaşan Ukrayna’ya gerektiği sürece askeri ve mali destek vereceklerini bildirdi. Baerbock yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın daha uzun yıllar sürmesine hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Baerbock, Rus hükümetinin, “Ukrayna’yı boyunduruğu altına almaya ilişkin sabit düşüncesinden” vazgeçmediğini belirterek, ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in Ukrayna’yı hızlı bir şekilde alma düşüncesinin de yerine gelmediğini aktardı. Baerbock, bunun gerçekleşmemesi için her şeyi yapacaklarını ifade etti ve,  “Elbette savaşın bir an önce bitmesini isterim. Ancak maalesef Ukrayna’nın gelecek yaz da dostlarından yeni ağır silahlara ihtiyacı olacağını varsaymak zorundayız. Benim için şu nettir: Ukrayna özgürlüğümüzü, barış düzenimizi de savunuyor ve biz Ukrayna’ya mali ve askeri destek veriyoruz” diye konuştu.

Baerbock, Almanya’nın Ukrayna’ya ağır silahlar sağladığını aktararak “Ukraynalıların daha fazla ve daha hızlı teslimat istediğini anlıyorum. Ancak şu anda öncelikli olarak ihtiyaç duyulan, işler durumda olan yüksek modern sistemler nakledilebilir şekilde envanterimizde çok sayıda bulunmuyor”  dedi. Aynı zamanda Almanya’nın, Baltık ülkeleri gibi ortaklara NATO topraklarının her köşesinin savunulacağı sözünü verdiğini dile getiren Baerbock, bu durum için de Alman ordusunun hareket kabiliyetinde olması gerektiğini kaydetti.

Kırım’ın da Ukrayna’ya ait olduğunu vurgulayan Baerbock, dünyanın 2014’te Kırım’ın yasa dışı ilhakını hiçbir zaman tanımadığını belirtti. (AA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version