Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Alankuş’un anmasında en az 20 kişi gözaltı


İSTANBUL –Ulaş Alankuş için düzenlenen anmada polis en az 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltı esnasında SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı’nın çenesi kırıldı. 

 

 

 

Ağrı Doğubeyazıt’ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDK) üyesi Ulaş Alankuş mezarı başında anıldı. Anmanın olduğu mezarlığa ailesi dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Duruma tepki gösteren kitle “Ulaş Alankuş ölümsüzdür” ve “Ulaş’a sözümüz devrim olacak” sloganı atarak mezarlığa gitmek istedi. Polis slogan atan kitleyi ablukaya alırken görüntü almaya çalışan gazetecileri de darp ederek engellemeye çalıştı.

 

DANACI’NIN ÇENESİ KIRILDI

 

Aralarında Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Okan Danacı, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Başkanı Deniz Aktaş ve Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk’un da olduğu en az 20 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltı aracına alınanlar burada da darp edildi. Okan Danacı’nın gözaltı sırasında çenesinin kırıldığı öğrenildi.

 

‘MÜCADELESİNİ SAHİPLENELİM’ 

 

Bunun üzerine Alankuş’un ailesi ve beraberindekiler lokma dağıtımı etkinliğini Sultangazi HDP ilçe binasına taşıdı. Anmaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAYDER) Eş Başkanı Mehmet Mirza’nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Lokmanın ardından konuşma yapan Alankuş’un ağabeyi Abidin Alankuş, polisin anmaya ve Cemevi’nde yemek dağıtımına izin vermemesine tepki gösterdi. Engellemelere rağmen anma etkinliklerini sürdürdüklerini belirten Alankuş, “Bu vesileyle Ulaş’ın ailesi olarak gelen tüm dostlara, yoldaşlara teşekkür ediyoruz. Ulaş yoldaş, Gazi’de uyuşturucu çetelerine geçit vermedi. Burada devrimcilik yaptı. Suruç’taki yoldaşlarının öfkesini özgür alanlara taşıdı. Mücadelesini büyüttü. Bugün bize yakışan Ulaş yoldaşı anmak, onun mücadelesine sahip çıkmak” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version