Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akkuyu’da zam isteyen 400 kişi işten çıkarıldı

Akkuyu’da zam isteyen 400 kişi işten çıkarıldı


Mersin Akkuyu Nükleer Santralı’nda Aydıner İnşaat’a bağlı çalışan ve yüzde 35’lik zam talebiyle eylem yapan işçilerin tamamının işten çıkarıldığı belirtildi.

Akkuyu NGS şantiyesinde şantiye yönetimi 23 Ağustos da başlayan iş bırakma eyleminde “çözüm için çalışıyoruz cuma günü sonuçlanacak” açıklaması yaptı cuma günü Aydıner İnşaata bağlı taşeronlar da çalışan 500e yakın işçi işten çıkarıldı. +++ #KöleDeğiliž pic.twitter.com/DZPlYYFQqm

— DİSK/ Dev Yapı-İş (@devyapi_is) August 27, 2022

Cumhuriyet’te yer alan habere göre İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Özgür, “Gurbete gelmiş yoksul insanlar, kötü barınma koşullarına düşük ücrete razı gelirler, itiraz edince de işlerinden olurlar. Akkuyu’da kapalı bir kutu. Sendika giremediği için işçiler haklarını alamıyor.” dedi.

DİSK Dev-Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir ise “İşçiler çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyordu. Yemeklerin kötü olduğunu söylüyorlar, tahtakuruları yüzünden uyuyamıyorlar. Yüzde 35 zam istediler işlerinden oldular, işçiye reva görülen bunlardır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version