Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti: Hasta tutuklular serbest bırakılsın


İZMİR /DENİZLİ – Hasta ve infazı yakılan tutuklular için İzmir Adliyesi önünde eylem yapan aileleri, adalet arayışlarının süreceği mesajını verdi. 

 

Hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliye edilmesi ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi talebiyle tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 104’üncü gününde Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi önünde devam etti. Tutuklu yakınları, “Gırtiyên nexweş re azadî”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükleri giyerken sık sık “Biji berxedana zindanan”, “Hak hukuk adalet” sloganları atıldı. Tutuklu yakınlarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Balçova ve Foça İlçe örgütleri de destek verdi.

 

‘ZULÜM KALKSIN’

 

Tutuklu yakını Hanife Gümüş, 104 gündür adalet arayışlarını sürdürdüklerini belirterek, “Biz anneler olarak kışın yağmurun altında, yazın güneşin altında buradayız. Çocuklarımızın üzerinde zulüm kalksın istiyoruz. Çocuklarımız cezaevinde hastalanıyor. Hasta tutuklular serbest bırakılmıyor. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere bütün tutukluları serbest bırakın. Çocuklarımızın hakları tanınmıyor. En doğal hakları olan telefon görüşü bile engelleniyor. Adli tutuklulara görüntülü görüşme hakkı verilirken neden bizim çocuklarımıza verilmiyor” diye konuştu.

 

DENİZLİ

 

Songül İlker’in de Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutuklu oğlu Ekim Polat’ın sağlık durumuna ilişkin başlattığı oturma eylemi cezaevi önünde sürüyor. 11’inci gününde devam eden eylemde anne İlker,  “Oğlumun tedavisinin önünde engeller kaldırılsın. Bir cinayete daha teşebbüs edilmesin, bir can daha katledilmesin. Hasta tutuklular ve oğlumun tedavi hakkı tanınsın” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version