Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de onur etkinlikleri için 50 bin doz maymun çiçeği aşısı ayrıldı

ABD'de onur etkinlikleri için 50 bin doz maymun çiçeği aşısı ayrıldı

ABD’de sağlık yetkilileri, LGBTİ bireyler ve LGBTİ bireylere destek veren kişilerin katılımıyla gerçekleşecek bir dizi onur etkinlikleri için 50 bin doz maymun çiçeği aşısı ayrıldığını açıkladı.

NBC’de yer alan habere göre, gönderilen aşı miktarı; etkinliğin boyutu, kaç sağlık çalışanının müsait olacağı ve virüse yakalanma riski en yüksek katılımcı sayısına bağlı olacak.

ABD’li yetkililer, bu hafta Kuzey Carolina’da gerçekleştirilecek olan Pride Festival & Parade etkinliği için 2 bin ekstra doz gönderdiğini söyledi. ABD’nin en büyük LGBTİ etkinliklerinden biri olan Southern Decadence’ın New Orleans’a yaklaşık 200 bin kişi çekmesi bekleniyor. 

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi yöneticisi Dr. Rochelle Walensky yaptığı açıklamada, aşının etkinlikte yapılmasının etkinlikte koruma sağlamayacağını söyledi.

Bununla birlikte sağlık yetkilileri, “cinsel partnerlerin geçici olarak sınırlandırılması” dahil olmak üzere ilgili uyarılarla önlem almaya devam etti.

13 binden fazla vaka sayısıyla en çok ABD’de görülen maymun çiçeği hastalığının yaklaşık yüzde 98’i erkeklerde görülürken, bu oranın yüzde 93’ünün eşcinsel ya da biseksüel erkeklerde görüldüğü bildirilmişti.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version