Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AB ve ABD vizesi alamayan iş insanları Karayipler’den vatandaşlık alıyor

AB ve ABD vizesi alamayan iş insanları Karayipler’den vatandaşlık alıyor


Avrupa Birliği Bölgesi’ne (AB) yapılan ziyaretler için gerekli olan Schengen vizesi ve ABD vizesi alımında son dönemde yaşanan zorluklar vatandaşları alternatif arayışına yöneltti.

Dünya gazetesinin aktardığına göre; yaşanan vize sorunları nedeniyle yatırım yoluyla vatandaşlık programları öne çıktı. Henley & Partners, Türkiye Direktörü Burak Demirel, böyle 8 program olduğunu belirterek, “Beş tanesi Karayipler’de, üç tanesi Avrupa Bölgesi’nde” diyerek şu bilgileri verdi:

“Türkiye’yi de katarsak 9 tane var. Bu programlar, Antigua ve Barbuda, St. Kitts and Nevis, Grenada, Dominica ve St.Lucia ülkelerinde mevcut. Karayipler’de süreçler 6-8 ay ve 100 bin dolar hibe yapmak gerekiyor.

VİZE YERİNE KARAYİPLER VATANDAŞLIĞI

Direkt vize serbestliği gibi düşünebiliriz. Mesela Çin vizesi çok zor. Karayipler’de vatandaş olabilirsen Çin’e vizesiz giriş yapılabiliyor. Bu ülkelerin bunu yapma amacı ekonomilerini kalkındırmak ve doğrudan yabancı yatırım çekmek için yapıyorlar. Bu paralar da ekonomik gelişime katkıda bulunan devlet fonlarına gidiyor.

EN PAHALISI AVUSTURYA

Avusturya ise en üst segment. 8 milyon Euro ticari yatırım ya da 3 milyon Euro hibe yapmak gerekiyor. 2-3 yıla yakın süren bir süreci var.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI YABANCI FİRMALARDAN

Montenegro (Karadağ) çok popüler Türkiye’de. Türkler, oranın coğrafi alt yapısını çok seviyorlar. 250 bin Euro ya da 450 bin Euro gayrimenkul alınması gerekiyor. 8-10 ay arasında bir süreç var. Güvenlik araştırmasını da devlet kendisi yapmıyor, yabancı firmalar kullanıyorlar. Bu da güvenlik açısından önemli bir unsur.”

Serbest Görüş:

 

VİZE ALAMAYINCA FUARLAR YER DEĞİŞTİRİYOR

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkanı Kazım Taycı, Almanya ve Fransa’nın vize ile ilgili uyguladıkları politikalardan dolayı diğer bölgelerdeki fuarlara yöneldiklerini anlatıyor:

“Ülkeye girişte kapıdaki polis bile ‘sen buraya neden geldin’ gibi bir tavır içerisinde. İnsanlar bunu görüyor. Diğer tarafta, Dubai’ye gittiğinde, kapıda vizeni alabiliyorsun, çok daha hoş karşılanıyorsun ve AB’deki fiyatların yarısına konaklayabiliyorsun. Eskiden Almanya ve Fransa’daki fuarlara çok büyük ilgi varken, şimdi bakıyoruz Dubai’deki Gulfood Fuarı’na ilgi çok arttı. Vize konusundaki bu sert tutum nedeniyle hep alternatifleri olmaya başladı. Singapur, Dubai, Hong Kong gıda fuarları çok ciddi hareketlendi.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version