Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“15 Temmuz’da kurgulanan kaosu basiretli silah arkadaşlarım önledi.”

KHK’lı Denizciler tarafından kurulan Alesta’nın son konuğu KHK’lı Deniz Kurmay Binbaşı Fatih Emre Ülger oldu.
Her zaman başarıları ile öne çıkan Fatih Emre Ülger, öğrencilik döneminden, ihraç ve tutukluluk dönemine kadar yaşadıklarını anlattı.

Deniz Lisesi’nden ikincilikle mezun olan Ülger bu başarısı sayesinde harp okulunu ABD’de okumuya hak kazandı. ABD Deniz Harp Okulu’nu ise 1000 öğrenci arasından 3’üncü olarak bitirdi. Bu başarı tabi ki Türk basınında da geniş yer buldu. 4 Haziran 2001 tarihinde Hürriyet gazetesindeki ‘Erciyes’in eteğinden ‘Marin’ de çıkar’ başlıklı yazıda Ülger ile ilgili şu ifadelere yer verildi: Amerikan Deniz Harp Okulu’nda 4 yıl öğrenim gören Ülger, 4 üzerinden 3.98 not ortalamasıyla çakı gibi bir ‘marin’ (denizci-Bahriyeli) oldu. Amerikan Deniz Harp Okulu’nu üçüncülükle bitiren ve başarısıyla herkese parmak ısırtan Ülger‘e, bir hafta önce yapılan mezuniyet töreninde diplomasını ABD Başkanı George W. Bush verdi.

           

Fatih Emre Ülger, Yale Üniversitesi’ndeki, tüm dünyadan sadece 20 öğrencinin kabul edildiği yüksek lisans öğrenimini de başarı ile tamamladı.

Deniz Kuvvetlerinin yüzer birliklerinde ve karargahta önemli görevlere ve başarılara imza attı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yayınlarına “Bahriye Liderliği”, “Türk Bahriyesinin İlkleri” ve “Deniz Kuvvetleri Prestij” başlıklı 3 kitap kazandırdı.
KHK’lı Deniz Kurmay Binbaşı Ülger söyleşide “15 Temmuz’da kurgulanan, binlerce insanın öldürülmesi ve bir kaos ortamı yaratılmasını, şu anda tutuklu bulunan basiretli ve cesaretli silah arkadaşlarımın önlediğine yürekten inanıyorum.” dedi.
Fatih Emre Ülger, Türkiye’yi çok daha ileri seviyelere getirebilecek olan ancak büyük bir zafer olan Çanakkale’de kaybedilen yetişmiş nesli örnek vererek “Çok acıdır ki ülkemizi çok daha iyi yerlere getirebilecek yetişmiş insan gücü 15 Temmuz’la birlikte tamamen saf dışı bırakıldı.” ifadelerini kullandı.
Gelecekle ilgili ise Ülger “Haksız yere özgürlüklerinden mahrum edilen insanımız silah arkadaşlarımız bu birikimlerini bu potansiyellerini yine bu vatan ve milletin gelişimi için kullanma fırsatları bulacaklar ve ülkemiz de hak ettiği yere er geç elbet gelecek ben buna can-ı gönülden inanıyorum.” dedi.

KHK’lı olmaktan gurur duyduğunu belirten Fatih Emre Ülger, Amerika Yale üniversitesinde bitirdiği yüksek lisanstan mezun olanların 200-300 bin dolar civarında maaşlarla işe başladığını ancak kendisinin vatanı için ülkesine, Deniz Kuvvetleri’ndeki vazifesine döndüğünü anlattı. Bunun üzerine Ülger cezaevinde yazdığı mektuptaki soruyu millete tekrar sordu “Bir salak mıyım, vatansever mi?”
Fatih Emre Ülger ayrıca cezaevinde yazdığı bir başka mektubunda, silah arkadaşlarını ve devletin binlerce yetişmiş personelini yargısızca ve haksızca ihraç edenlere, kendi komutanı özelinde sorduğu sorusunu da aktardı: “Devletin milletin parayla ifade edilemeyecek değerde binlerce yetişmiş insan gücü kendi imzalarıyla harcandı bu yetkiyi kimden aldı, bunun hesabını nasıl verecek?”

Söyleşinin sonunda Deniz Kurmay Binbaşı Fatih Emre Ülger’in cezaevinde yazdığı bir dörtlüğe de yer veriildi:

         Gözler önünde bir evladına kıyılırken, koca bir milletin sessizliğiydi kaygılandığım.

         38 yıllık somut doğrular ortada iken, dayanaksız bir iftira idi benim yargılandığım.

         Adalet olağanüstü işleyince, masumiyetimi ispat etmek zorunluluğum idi benim tıkandığım.

         Sen evladına şahit ol Ey Vatan! Haktan, senin sevdandan başkası mıdır benim bağlandığım?

 

Söyleşinin tamamını buradan izleyebilirsiniz:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version