Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zap’ta yaşamını yitiren Osman Nurettin Tokyürek’in cenazesine ne oldu?


İSTANBUL – Zap 8 Temmuz’da yaşamını yitirdiği belirtilen Osman Nurettin Tokyürek için Savunma Bakanlığı ve TSK’den tek bir açıklama gelmedi. Tokyürek’in kardeşi Yusuf Tokyürek, cenazeyi istediği twittini sildi, yetkililer ise gayri resmi başsağlığı dilemesi dikkati çekti. 

 

Türkiye’nin KDP ortaklığıyla Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik 17 Nisan’da başlattığı saldırıda yaşamını yitiren askerlerin akıbetine ilişkin çelişkili bilgiler dikkati çekiyor. Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) geçen haftalarda geçtiği haberde, 28 Mayıs ile 1 Haziran arasında sadece Metîna bölgesinde çıkan çatışmalarda en az 44 asker yaşamını yitirdiğini kaydetti. Ancak bazı askerlerin yaşamanı yitirdiği gayri resmi kabul edilse de ne Savunma Bakanlığı ne de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) resmi açıklama yapmıyor. Ölümü gayri resmi kabul edilen ve resmi olarak adı açıklanmayan askerlerden biri Erzurum doğumlu piyade uzman çavuş Osman Nurettin Tokyürek! 

 

KARDEŞİ CENAZEYİ İSTEDİ 

 

Twitter’da konuya dair 11 Temmuz’da paylaşımda bulunan Tokyürek’in kardeşi Yusuf Tokyürek, “8 Temmuz sabahı şahadet haberi verdiniz. Peki, 3 gündür benim abimin naaşı nerede? Kim verecek bunun bilgisini? Nerede şehidim? Nerede resmi açıklama? Sadece evimize ateş düştü. Bu kadar insanı perişan etmeye kimsenin hakkı yok” diye belirtti. 

 

RESMİ AÇIKLAMA YOK, TİWİT SİLİNDİ 

 

Kardeş Tokyürek daha sonra paylaşımını ve hesabını sildi. Şu ana kadar resmi hiçbir açıklama yapılmazken, internet ortamında birçok yerel haber sitesi, Tokyürek’in Erzurum Palandöken Sığırlı Mahallesinde ikamet ettiğini yazdı.  Ancak Tokyürek’in cenazesinin verilip verilmediği bilgisine yer verilmedi. Erzurum’da ilçe ve belde başkanları ile iktidar ve muhalefet partisinden çok sayıda milletvekili aileye başsağlığı mesajları paylaştı. 

 

BENZER DURUMDA ÇOK SAYIDA ASKER VAR!

 

Hakkari Valiliği’nden 30 Mayıs’ta yapılan bir açıklamada, il sınırları içerisinde yaşanan çatışmalarda piyade uzman çavuş Hasan Çatal, uzman çavuş İslam Sancak ve uzman çavuş Muhammed Serttaş’ın yaşamını yitirdiği duyuruldu. Aynı çatışmalarda üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un da yaralandığı ancak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirildiği kaydedildi. Ancak Bozkurt’un Zap’ta yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Bozkurt’a ilişkin ANF’de yer alan bir habere göre, Bozkurt’un çatışmada yaralandığı sırada ismini paylaştıktan sonra yaşamını yitirdiği kaydedildi.

 

KAYGISIZ’A İLİŞKİN DE SESSİZLİK SÜRÜYOR

 

Yine 7 Temmuz’da Zap’ta çıkan çatışmalarda Naci Kaygısız isminde bir askerin yaşamını yitirdiği fotoğraf ve bilgileriyle ANF’de paylaşıldı. Savunma Bakanlığı ve TSK söz konusu çatışmanın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Kaygısız’a dair tek bir açıklama yapmadı. ANF ise, Kaygısız’ın künyesi ve üniforması üzerinde kayıtlı “Naci Kaygısız 453 Arh (+)” armaya kadar birçok bilgisini paylaştı. Kaygısız’ın cenazesinin HPG’nin elinde olduğu ve ailesinin istediği zaman gelip alabileceği kaydedildi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version