Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan biri ihraç kursiyer teğmen 4 kişiyi daha zorla Türkiye’ye geri itti

Yunanistan biri ihraç kursiyer teğmen 4 kişiyi daha zorla Türkiye’ye geri itti


Yunan güvenlik birimleri, Gülen cemaati üyesi oldukları için hapis cezasına çarptırılan ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edilen Rıdvan ve Sultan Anur çifti ile Murat Yaşar’ı telefon, cüzdan ve eşyalarını aldıktan sonra Türkiye’ye geri itti.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Karayusuflu beldesinde 19 Temmuz’da önleyici kolluk devriyesindeki jandarma ekibi askeri bölgede üzerleri ıslak, ayakkabı bağcıkları olmayan biri kadın 4 kişiyi yakaladı.

3 AY ÖNCE EVLENDİK, EŞİM İHRAÇ KURSİYER TEĞMEN 

Anadolu Ajansı’nın iddiasına göre kimlik sorgusu sırasında Rıdvan Anur’un “silahlı terör örgütü üyeliğinden” Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince 10 yıl 6 ay, eşi Sultan Anur’un ise aynı suçtan Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince 7 yıl 9 ay 22 gün hapse mahkum edildikleri belirlendi.

Anur çifti ile beraber yakalanan sanık Murat Yaşar da Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesince terör örgütü üyeliğinden hapis cezasına çarptırıldığı, dosyasının istinafta olduğu tespit edildi.

Üzerlerinde telefon ve cüzdan bulunmayan şüpheliler, savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

Sultan Anur ifadesinde, yaklaşık 3 ay önce evlendiğini, eşi Rıdvan’ın jandarma kursiyer teğmen olarak görev yaptığı sırada ihraç edildiğini söyledi. Yakalandıkları sırada üzerlerinde neden telefon ve cüzdan bulunmadığı hatırlatılan Sultan Anur, “Eşimin üzerinde yanılmıyorsam 800 dolar kadar parası vardı. Benim üzerimden de 10 avro çıktı. Bunun öncesinde çantam çalınmıştı. ” dedi.

Rıdvan Anur da Gülen cemaati üyesi olduğu için mahkum edildiği dosyanın temyiz aşamasında olduğunu ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunduğunu söyledi.

“PARA VE ÇANTAMIZI ALIP GERİ İTTİLER”

Murat Yaşar ise 14 Temmuz’da Edirne’ye geldiğini, daha önceden telefonla ulaştığı kişiye, kendisini Yunanistan’a götürmesi karşılığında 2 bin 500 avro verdiğini söyledi.

Bu kişinin yönlendirmesiyle 5 gün Edirne’de konakladığını, ardından bulunduğu yere 2 aracın geldiğini anlatan Yaşar, şöyle devam etti:

“Beni aldılar, biz arkadaki araçla sınır boyuna kadar geldik. Beni getiren araç şoförünün ismi, duyduğum kadarıyla Rıdvan’dı. Bizi sınır boyuna getirdi. Bu noktada Afganistan uyruklu olduklarını tahmin ettiğim 2 kişi bizi botlarla Yunanistan’a geçirdi. Karşıya geçtiğimizden yarım saat sonra Yunanistan polisi tarafından yakalanarak eşyalarımız, telefonumu ve paralarım elimden alınarak Türkiye’ye itildim.”

Söz konusu sanıklar, adli kontrol hükümlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle daha önce yargılandıkları mahkemelerce tutuklandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version