Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yer Artuklu Üniversitesi; repertuarda ‘Kürtçe’ şarkı olunca salon verilmedi

Yer Artuklu Üniversitesi; repertuarda ‘Kürtçe’ şarkı olunca salon verilmedi


Kürt sanatçı Pervin Çakar, repertuarında Kürtçe eserler olduğu gerekçesiyle Artuklu Üniversitesi’nin kendisine salon vermediğini iddia etti. Çakar, yapılanın ‘insanlık suçu’ olduğunu söyledi.

Soprano Pervin Çakar, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konser vermek için Mardin Artuklu Üniversitesi salonunda başvuru yaptığını anlattı. Çakar, “Mayıs ayında konser vermek için Mardin Artuklu Üniversitesi konser salonuna dilekçe yazdık. Rektör gayet olumluydu. Daha sonra konser repertuarımı istediler. Repertuarımda Kürtçe eserlerin olması sebebiyle bana konser salonunu vermediler. Şehrimde konser veremememin hüznünü yaşıyorum. Bir sanatçının repertuarında hangi diller var diye sorgulanmaz. Bu insanlık suçudur.” dedi.

Mayıs ayında konser vermek için Mardin Artuklu Üniversitesi konser salonuna dilekçe yazdık.Rektör gayet olumluydu.Daha sonra konser repertuarımı istediler.Repertuarımda Kürtçe eserlerin olması sebebiyle bana konser salonunu vermediler.Şehrimde konser veremememin hüznünü yaşıyorum

— Pervin Chakar (@PervinChakar) July 30, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version