Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vali, katledilen doktor için ‘sağlıkta şiddet gibi göremeyiz’ dedi

Vali, katledilen doktor için ‘sağlıkta şiddet gibi göremeyiz’ dedi


Antep Valisi Davut Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Konya Şehir Hastanesi’nde başından vurularak öldürülen doktor Ekrem Karakaya cinayetinin ‘sağlıkta şiddet’ olarak açıklanamayacağını söyledi.

Konya’da, Şehir Hastanesi’nde Hacı Mehmet Akçay isimli bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’yı başından vurarak öldürdü. Akçay, daha sonra aynı silahla intihar etti. Sağlık emekçileri, doktor Karakaya’nın katledilmesi ile ilgili Türkiye genelinde iş bırakacaklarını açıkladı. Antep Valisi Davut Gül’ün tepki çeken açıklaması şöyle:

Serbest Görüş:

 

VALİ GÜL: SAĞLIKTA ŞİDDET GİBİ AÇIKLAYAMAYIZ  

“Bugün bir hekimimiz menfur bir saldırıyla hayatını kaybetti. Nereden baksanız acı bir olay ama daha acı olanı, herkesin mevzi kazanma derdinde olması! Sağlıkta şiddetin ortadan kalkması için alınabilecek tedbirler olmakla birlikte bu olayı sağlıkta şiddet gibi açıklayamayız..” ifadelerini kullanan Gül’ün paylaşımına tepki ve yanıtlar gecikmedi.

Doğru! Sağlıkta şiddet gibi açıklayamayız, sağlıkta kırım diyoruz biz. Kırımın faili de iktidar. Sağlıkta kırımın savunuculuğunu yapmak da sizin gibilerin işi!

— Neşe Özgen 🌈 🐞 (@HNOzgen) July 7, 2022


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version