Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vaka sayısı artınca aşı çağrısı yapıldı ancak randevu sistemi çalışmıyor

Vaka sayısı artınca aşı çağrısı yapıldı ancak randevu sistemi çalışmıyor


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 vaka sayılarının artması üzerine  “50 yaş üstüyle risk grubundakilere hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz” açıklaması yapmıştı. Ancak yurttaşların, eNabız’a girdiklerinde “Aşı süreciniz tamamlanmıştır” uyarısı ile karşılaştığı, randevu alamadığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Türk Tabipler Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Sistemi açmadan aşılanmayı önermenin anlamı olmuyor. Bu durum, bakanlığın aşılamaya ciddiyetle eğilmediğinin göstergesi” ifadesini kullandı.

‘BİZDE İŞLER HEP TERSTEN YÜRÜYOR’

TTB İkinci Başkanı Ökten, Sağlık Bakanlığı’nın riskli gruplara aşı önerdiğini ancak aşı randevularının kapalı olduğuna dikkat çekerek “Daha önce de böyle çelişkili durumlar yaşandı. Bakan yanlış bilgilendirilmiş olabilir. Önce sistemi açıp sonra açıklama yapmalılar. Bizde işler hep tersten yürüyor” dedi. Haziran başından bu yana vaka sayılarında neredeyse sekiz kat artış olduğuna dikkat çeken Ökten, “Vaka sayıları 7 binlerden 56 binlere çıktı. Bayram sonunda vakalar artacak” uyarısını yaptı.

‘BAKANLIĞIN BUNU ÇOK DAHA CİDDİYE ALMASI GEREK’

Aşının Covid-19’a karşı en etkili korunma yöntemi olduğunu vurgulayan Ökten, “Tam aşı dediğimiz üç doz uygulanan kişiler yüzde 35’ler seviyesinde. Bakanlık aşılamayı unuttu açıkçası. Yeniden hatırlaması iyi olacak ama bu sözde olmamalı. Bakanlığın bunu çok daha ciddiye alması gerek” ifadelerini kullandı. Ökten, sağlık çalışanlarının da en büyük risk grubu içinde olduğunu belirterek “Onlara da sistemin açılıp aşılanmaları gerek” değerlendirmesini yaptı.

 

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version