Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna’da Zelenski, kurumlarında ‘vatana ihanetin yaygınlığı’ sebebiyle iki üst düzey yetkiliyi görevden aldı

Ukrayna'da Zelenski, kurumlarında 'vatana ihanetin yaygınlığı' sebebiyle iki üst düzey yetkiliyi görevden aldı

Serbest Görüş Dış Haberler

Ukrayna’da Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, kurumlarında “vatan ihanet” sayılacak olayların kayda geçtiğini belirterek ülkenin en güçlü iç istihbarat birimi Ukrayna Güvenlik Servisi’nin (SBU) Başkanı Ivan Bakanov ve Başsavcı İrina Venediktova’yı görevden aldı. 

Zelenski, SBU ve Başsavcılık’ta çalışan yetkililerin Rus yetkililerle işbirliği yaptığına dair onlarca olay tespit ettiklerini belirtti. Ukrayna lideri, bu sebeple iki kurumun liderini Devlet Başkanlığı kararnamesi ile görevden aldı. 

Bakanov, Zelenski’nin çocukluk arkadaşıyken Venediktova da Rusya’nın Ukrayna’da işlediği savaş suçlarının yargıya taşınmasında önemli rol oynuyordu.

Şu ana kadar 651 vatana ihanet soruşturmasının açıldığını belirten Zelenski; Başsavcılığın ve SBU’nun 60’dan fazla çalışanının Rus işgali altındaki bölgelerde bulunduğunu ve burada Ukrayna’ya karşı faaliyet yürüttüklerini ifade etti.

Zelenski, “Ulusal güvenliğimizin temeline yönelik bu kapsamlı suçlar, o kurumların liderlerinin cevaplaması gerektiği çok soru oluşturuyor. Tüm bu sorular uygun bir cevap alacaktır” dedi.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version