Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutuklunun infazı ‘kurula çıkmadı’ gerekçesiyle yakıldı


DİYARBAKIR – Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Hamza Yıldız’ın infazı “kurula çıkmadı” gerekçesiyle ikinci kez yakıldı. 

 

Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hamza Yıldız, infazını tamamlamasına rağmen 28 Ocak’tan bu yana tahliye edilmiyor. Cezaevi İdari Gözlem Kurulu (İGK), ilk olarak “pişmanlık” dayatmasını kabul etmediği için Yıldız’ın tahliyesini 6 ay erteledi. İGK, bu kez de kurula çıkmadığı gerekçesiyle Yıldız’ın infazını 6 ay daha erteledi. 

 

İNFAZI 6 AY DAHA ERTELENDİ 

 

Yıldız’ın annesi Türkan Yıldız, 5 yıldır tutuklu olan oğlunun infazının ikinci kez ertelenmesine tepki gösterdi. Yıldız, oğlunun 18 Temmuz’da telefon görüşmesinde infazının yakıldığını kendisine aktardığını belirtti. Anne Yıldız, oğlunun kendisine “İnfazım kurula çıkmadım gerekçesiyle bir kez daha altı aylığına ertelendi” dediğini aktardı.  

 

“İnfazı yakılan tüm tutuklu annelerine sesleniyorum; gelin el ele verip, sesimizi Avrupa’ya duyuralım” çağrısı yapan Yıldız, “Çocuklarımızın özgürce yaşama hakkı var. Yeter artık. Bu ahlaksız politikalarınıza son verin. Bu ahlaksızca süren tecride son versinler” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version