Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye’nin kontrolündeki yerler IŞİD’in ‘güvenli limanı’ oldu

Türkiye'nin kontrolündeki yerler IŞİD'in 'güvenli limanı' oldu


SOHR, Türkiye’nin paramiliter güçlerle denetimine aldığı Suriye’deki bölgelerde 2019’dan bu yana çok sayıda üst düzey IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM), 12 Temmuz’da Efrîn Cinderes yakınlarında düzenledikleri hava saldırısında IŞİD’in üst düzey yetkililerinden Maher al-Agal’ı öldürdüklerini duyurdu. Söz konusu gelişmeyle birlikte gözler yeniden Türkiye’nin paramiliter güçlerle kontrolü altında tuttuğu bölgelere çevrildi. Özellikle Kuzey ve Doğu Suriye’de IŞİD’in yenilgisinin ardından Türkiye’nin kontrolündeki bölgeler IŞİD üyeleri için adeta “güvenli liman” haline geldi. 

 

IŞİD elebaşı Ebubekir El-Bağdadi, 27 Ekim 2019’da Uluslararası Koalisyon tarafından İdlib’in kuzeyindeki Hatay sınırındaki bir bölgede QSD istihbaratının işbirliğiyle öldürüldü. Koalisyon güçlerinin Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerde sürdürdüğü hava saldırıları Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından da sürdü. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, Uluslararası Koalisyon uçaklarının bombardımanı sonucu Türkiye kontrolündeki bölgelerde yaklaşık 50 üst düzey IŞİD, Huras El-Din ve El Kaide üyesi öldürüldü. 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version