Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

The Washington Post: ABD Adalet Bakanlığı, Trump’ın 2020 seçimlerini tersine çevirmek için yaptıklarıyla ilgili sorular sormaya başladı

İddia | Eski ABD Başkanı Trump, Meksika'ya füze fırlatmayı önerdi

Serbest Görüş Dış Haberler

ABD’de 2020 Başkanlık seçimleri sonuçlarını tersine çevirme girişimleri ile ilgili yürüttüğü cezai soruşturma kapsamında Adalet Bakanlığı’nın eski Başkan Donald Trump’ın oynadığı rolü incelemeye başladığı belirtildi. 

The Washington Post’a konuşan dört kaynağa göre soruşturmayı yürüten savcılar, büyük juri karşısında ifade veren görgü tanıklarına Trump’ın seçim sonuçlarını tersine döndürülmesi için harcadığı çabayla ilgili sorular sormaya başladı. İfade verenler arasında eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in iki başdanışmanı da bulunuyor. 

Kaynaklara göre tanıklara Trump, Trump’ın avukatları ve eski Başkan’ın yakın çevresiyle kurdukları temaslar sorulmaya başlandı.

Savcıların Trump’ın 2020’nin Aralık ve 2021’in Ocak aylarında liderlik ettiği toplantılar hakkında da sorular sorduğu belirtildi. 

Trump’ın seçimleri tersine çevirmek için girişimlerde bulunduğu uzun süredir hem siyaset sahnesinde hem de medyada yaygın olarak konuşuluyordu, ancak Adalet Bakanlığı şu ana kadar bu konuda sessiz kalmıştı.

Kaynaklar, Adalet Bakanlığı dedektiflerinin Trump’a yakın yetkililerin ve çalışanların telefon arama kayıtlarını da aldıklarını bildirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version