Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TBMM Başkanı: ‘Bir milletvekilinin sürekli bir devamsızlık halini içerecek şekilde bir tavırda olması beni rahatsız ediyor’

TBMM Başkanı: 'Bir milletvekilinin sürekli bir devamsızlık halini içerecek şekilde bir tavırda olması beni rahatsız ediyor'


Karar, Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na havale edildi. TBMM Başkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karma Komisyon 22 Temmuz’da toplanmayı planlıyor. Meclis açıldıktan sonra Genel Kurul’a gelir.” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, DBP’li Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde kararın TBMM Hazırlık Komisyonu’nda kabul edilmesiyle ilgili sürecin “Meclis iç tüzüğünde öngörülen süreler göz önüne alınarak” devam ettiğini söyledi.

 

Karar, Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na havale edildi. TBMM Başkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karma Komisyon 22 Temmuz’da toplanmayı planlıyor. Meclis açıldıktan sonra Genel Kurul’a gelir.” dedi.

 

Şentop konuyla ilgili: “Sembolik anlamı olan milletimiz nezdinde infial yaratan bir işlem milletimizin gözünde cerayan ediyor. Bir milletvekilinin sürekli bir devamsızlık halini içerecek şekilde bir tavırda olması, hiç devam etmemesi ve bu şekilde de milletvekilliği özlük haklarından yararlanması beni rahatsız ediyor.” yorumunda bulundu.

 

“Devletin bilgisi ve sunacağı destek çerçevesinde olması gerekiyor”

 

Yabancı temsilcilik mensuplarının randevu taleplerinin Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanması konusundaki soruya Şentop: “Temsil makamında olanların yabancı temsilcilerle görüşmesi devletin bilgisi ve sunacağı destek çerçevesinde olması gerekiyor.” dedi.

 

Şentop: “Yapılan görüşmelerin nihayetinde devletin bilgisi dahilinde bilhassa Dışişleri Bakanlığımız dahilinde olması lazım.” ifadelerini kullandı.

 

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarla ilgili de Şentop: “Bu olayları sonlandırmak için gerekli adımları Meclis olarak atmaya hazırız.” yorumunda bulundu.

 

Torba Kanun’da Meclis personelini korumaya yönelik düzenlemeyle ilgili soruya ise Şentop, düzenlemenin meclis personeline özel yapılmadığını söyledi. Düzenlemenin daha önce bütün bakanlıklarda çalışan üst düzey bürokratlarla ilgili görevden alınmaları halinde atanacakları yerlerle ilgili yapılmış olduğunu belirten Şentop, “TBMM’de benzer pozisyonlarda çalışanlar dahil edilmemiş muhtemelen unutulmuş biz onu tamamlıyoruz, ona atıf yapıyoruz” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version