Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tank Palet’in ardından şimdi de Gölcük Tersanesi’nin işleri özel şirketlere yaptırılıyor

Tank Palet’in ardından şimdi de Gölcük Tersanesi'nin işleri özel şirketlere yaptırılıyor


Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Gölcük Tersane Komutanlığı bünyesindeki işlerle ilgili çeşitli iddiaları CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Çakırözer, harp gemilerinin inşası, bakımı ve onarımı yanında denizaltı yapının da gerçekleştirildiği ve 4 bin 200 personelin bulunduğu sanayi kuruluşlarından Gölcük Tersane Komutanlığı’ndaki işlere dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Çakırözer, “Gölcük Tersanesi’ndeki işlerle ilgili bize bazı iddialar ulaştı. İddialara göre tersanenin kendi imkânları ile gerçekleştirebileceği birçok iş, bazı özel şirketlere veriliyor. Hatta bu şirketlerin bazıları bu işleri doğrudan tersane içinde yapıyor. Mesela tersanede bir boya imalat fabrikası olmasına rağmen dışarıdan boya alımı yapıldığı ve eldeki boyaların da çürümeye terk edildiği iddia ediliyor. Kamunun zarara uğramasına neden olan bu usulsüzlük iddiaları hakkında kamuoyuna şeffaf bilgi verilmeli” dedi.

‘GÖLCÜK TERSANESİ’NDE NELER OLUYOR?’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFAT A.Ş’ye devredilen Tank Palet Fabrikası’nın işletmesindeki Katar’ın finansal ortaklığına dikkat çeken Çakırözer, “Gölcük Tersanesi’nde neler oluyor? Yoksa şimdi de Gölcük’teki paha biçilmez askeri tersanemiz birilerine ‘peşkeş’ mi çekilecek? Bu işin sonu stratejik askeri varlıklarımızın başında gelen Gölcük Tersanesi’nin özelleştirilmesi mi olacak? CHP olarak Tank Palet Fabrikası’nda olduğu gibi yeni bir peşkes faciasının yaşanmaması için konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

İDDİALAR NEDENİYLE CİMER’E 23 KEZ BAŞVURU YAPILDI

Gölcük Tersanesi’nde çalışan askeri ve sivil 4 bin 200 personelin çalışma usullerine ilişkin de CİMER’e 23 kez başvuruda bulunulduğunu gündeme getiren Çakırözer, “Tersane personelinin resmi görevlendirmeyle dışarıda özel şirketlerde çalıştırıldığı, personelin çalışmadığı halde fazla mesai aldığı, çalışanların siyasi görüşü nedeniyle baskı, ayrımcılık ve mobbinge maruz kaldığı gibi kabul edilemez iddialar var. Bu iddialara ilişkin tam 23 kez CİMER başvurusu yapılmış. Ardından tersane çalışanlarının amirlerinden izin almadan CİMER başvurusu yapması yasaklanmış. Milli Savunma Bakanlığı bir an önce Gölcük Tersanesi’nde çalışma huzurunu bozan bu iddiaların üzerine gitmeli. İhmaller ortaya çıkarılarak kamuoyu aydınlatılmalı, sorumluluğu bulunanlar ortaya çıkarılmalı ve cezalandırmalıdır” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version