Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Süleymaniye, Kobanê ve Mahmur’da Zaxo protestosu


HABER MERKEZİ- Türkiye’nin Zaxo’nun Perex Köyü’nde gerçekleştirdiği katliam Süleymaniye, Kobanê ve Mahmur Kampı’nda protesto edildi.

Kurdistan İşçileri Komünist Partisi Türkiye’nin Zaxo’nun Perex Köyü’nde gerçekleştirdiği katliamı kınamak amacıyla Süleymaniye’de protesto gösterisi düzenledi.

Süleymaniye kent merkezinde düzenlenen protesto eyleminde Türk devletinin bölgede saldırılarını kınayan pankart ve afişler açıldı.

Protesto eyleminde Kurdistan İşçileri Komünist Partisi adına konuşan Mehmud Helaq, Türkiye’yi kınayarak uluslararası güçleri Türk devletine karşı harekete geçmeye çağırdı.

MAHMUR’DA DA PROTESTO

Mahöur Kampı’nda bir araya gelen halk da Türkiye’nin Zaxo’nun Perex köyünde düzenlediği katliamı kitlesel bir şekilde protesto etti.Protesto gösterisinde Mexmur Halk Meclisi adına Bêwar Ünver bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin gerçekleştirdiği katliama dikkat çeken Ünver, şunları söyledi: “İşgalci Türk devleti piknik alanı olan Perex köyünde bir katliam gerçekleştirdi. Katliamda 9 sivil yurttaş katledildi. Kamp halkı olarak yaşamları yitiren yurttaşların ailelerine ve Irak halkına başsağlığı dileklerinde bulunuyoruz. Gerçekleşen katliamı kınıyoruz.”

Kitlesel protesto gösterisi, sloganlarla son buldu.

KOBANE

Kobanêliler, Türkiye’nin saldırılarına karşı yürüyüş gerçekleştirdi. Özgür Kadın Meydanı’nda toplanan kitle, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Kobanê’deki ormanlığa doğru yürüyen kitle, Türk devletinin Kobanê’de saldırı düzenlediği noktaya kadar ilerledi. Burada Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Fırat bölgesi yöneticilerinden Ehmed Derwiş, “Dün Zaxo, bugün Hesekê ve Amûdê yer farklı olsa da her yerde Kürtler hedef alınıyor. Erdoğan, iflas eden siyasetini bu şekilde kurtarmaya çalışıyor” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version