Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sırbistan Savunma Bakanı: Yunanistan’da düşen uçak Bangladeş’e silah taşıyordu

Sırbistan Savunma Bakanı: Yunanistan'da düşen uçak Bangladeş'e silah taşıyordu


Yunanistan’ın kuzeyinde Kavala kenti yakınlarında Cumartesi günü Antonov AN-12 tipi bir kargo uçağı düştü.Uçaktaki sekiz mürettebattan kurtulan olmadı.

Uçakta tehlikeli madde taşındığı endişesiyle, olay yeri etrafındaki iki kilometrelik bölgede yaşayanlara evlerinden çıkmamaları uyarısı yapıldı. Bu sabah, enkaz bölgesi drone ile incelendi. Askerler, patlayıcı uzmanlar ve Yunan Atom Enerjisi Komisyonu personelinden oluşan ekibin, bölgenin güvenli olduğu netleşinceye kadar enkaza yaklaşmayacağı bildirildi.

SIRP BAKAN: UÇAK MAYIN TAŞIYORDU

Uçak, Sırbistan’dan Ürdün’e gidiyordu. Kazayla ilgili Sırbistan Savunma Bakanı Nebojša Stefanovic’ten bir açıklama geldi. BBC Türkçe’nin haberine göre, Sırbistan Savunma Bakanı Nebojša Stefanovic, uçağın Bangladeş’e götürülmek üzere 11 tona yakın Sırp yapımı silah taşıdığını açıkladı.

Ukrayna kargo havayolu şirketi Meridian tarafından işletilen uçağın, Ukrayna’daki savaşla bağlantılı olduğuna dair henüz bir veri yok.

Şu ana kadar Ukrayna ya da Ürdün’den herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yunanistan devlet televizyonu ERT, uçağın 12 tonluk bir kargo taşıdığını ve kargonun potansiyel tehlikeli olarak tanımlandığını duyurmuştu.

PİLOT ACİL İNİŞ TALEP ETMİŞTİ

Uçak yerel saatle 22:45 sularında bölge sakinleri tarafından fark edilmişti. Görüntüler, uçağın alçaldığı sırada yanmakta olduğunu gösteriyor.

Uçağın düştüğünü gören Aimilia Tsaptanova isimli görgü tanığı, uçağın evlere çarpmamış olmasına şaşırdığını söyledi:

“Dumanla doluydu, tarif edemeyeceğim bir sesi vardı ve dağın üzerinden geçti ve dönüp tarlalara çarptı. Alevler vardı. Çok sayıda araç geldi ama sürekli patlamalar olduğu için yaklaşamadılar.”

Pilotun motor sorunu nedeniyle Kavala havaalanına acil iniş talep ettiği ancak piste ulaşamadığı bildirildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version