Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rejimin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı; 1,133 iade talebinden 3’ü kabul edilmiş!

Adalet Bakanı Bozdağ açıkladı; kira artışına yüzde 25 limiti geliyor


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz sonrası Hizmet Hareketi’ne ve muhaliflere yönelik yürütülen ‘soykırım’ politikasının bilançosunu açıkladı. Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına göre şu ana kadar 117 bin 208 kişi hakkında mahkumiyet kararı verilmiş. Hali hazırda Hizmet Hareketi üyesi olduğu gerekçesiyle cezaevlerinde 19 bin 300 tutuklu ve hükümlü var. 29 bin 455 kişi ise aranıyor.

Şu ana kadar 1,634 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet, 1,366 kişi hakkında müebbet hapis cezası verildi. 110 ülkeden 1,133 kişiyle ilgili iade talebinde bulunulmuş. Bugüne kadar toplam 3 iade talebi kabul edilmiş. Hakkında işlem yapılan toplam kişi sayısı 600 bin civarında.

HSK’DA İSTİŞARE HALİNDE OLDUK

Adalet Bakanı Bozdağ, 15 Temmuz’un yıl dönümü yaklaşırken iktidarın yayın organı Anadolu Ajansı’na konuştu. Yargının 15 Temmuz sürecindeki rolüne ayrı bir parantez açan Bekir Bozdağ, “O gece, Ankara Başsavcımız Harun Kodalak, İstanbul Başsavcımız İrfan Fidan’la görüşmelerimiz oldu. Başka başsavcılarımızla görüşmelerimiz oldu. Yargı, o gece darbe teşebbüsüne karşı adliyeleri açtı, yakalama, gözaltı, tutuklama, adli süreçleri işletme konusunda tarihi kararlara imza attı. (…) HSK’de istişare halinde olduk. O gece ciddi kararlara imza attılar. Hem hakimler ve savcılar hem Anayasa Mahkemesi üyesiyle ilgili ciddi kararlara imza atıldı. Hukuk, hukuku tanımayanlara karşı kendini, hukuku koruyan adımlar attı.” dedi.

Güncel tutuklama, soruşturma, kovuşturma sayılarının ne olduğu sorusu üzerine ise şunları söyledi:

Şu ana kadar 117 bin 208 kişi hakkında mahkumiyet kararı verilmiş. 87 bin 519 kişi hakkında beraat kararı verilmiş. Şu anda cezaevlerinde 19 bin 300 FETÖ/PDY’den tutuklu ve hükümlü var. Haklarında yakalama kararı olduğu halde henüz yakalanmamış 29 bin 455 FETÖ/PDY mensubu olduğunu görüyoruz. Şu ana kadar 1634 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 1366 kişi hakkında müebbet hapis cezası verildi.

3 KİŞİ İÇİN İADE KARARI ALINABİLMİŞ

110 ülkeden 1133 kişiyle ilgili iade talebinde bulunmuşuz. Bugüne kadar Macaristan’dan 2, Cezayir’den bir olmak üzere 3 iade talebimiz kabul görmüş. Bir de İçişleri Bakanlığımızdan aldığımız veriler çerçevesinde başka ülkelerde bizim arayıp da onların deport ettikleri var. O rakama baktığımızda şu ana kadar 121 kişinin, FETÖ’cünün diğer ülkeler tarafından deport edildiğini görüyoruz.

ABD: BUNLARI ADLİYEYE GÖNDERİRSEK, KARAR ALEYHİNİZE ÇIKAR

Türkiye, ABD’den Gülen’i defalarca istedi. İade taleplerimize olumlu cevap vermediler. Ben ziyaretimde de söyledim, “Dosyada yeterinden fazla delil var. Bizim iade taleplerimizi lütfen karşılayın.” Onlar, “Biz bunları adliyeye gönderirsek aleyhinize karar çıkar, o yüzden göndermek istemiyoruz” dediler. Güya bizi düşünüyorlarmış. Göndermediler.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version