Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

QSD Komutanı Tohildan için kitlesel tören


HABER MERKEZİ – Türkiye’nin saldırısında yaşamını yitiren QSD ve YAT komutanı Jiyan Tohildan’ın cenazesi binlerce kişi tarafından alınarak, Şêxmeqsûd Şehitliği’nde defnedildi. 

 

Türkiye’ye ait Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA), 22 Temmuz’da Kuzey ve Doğu Suriye’deki Qamişlo yolunda bir aracı hedef alması sonucu yaşamını yitiren Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ve YPJ komutanlarından Jiyan Tolhildan’ın (Selwa Yusif) cenazesi halk tarafından Xalid Fecir Hastanesi’nden alınarak kitlesel konvoyla Şêxmeqsûd Şehitliği’ne getirildi. Konvoyda, Jiyan Tolhildan’ın yanı sıra aynı saldırıda yaşamını yitiren Anti Terör Güçleri (YAT) üyesi Barîn Botan ve Komutan Roj Xabûr’un da fotoğrafları taşındı. Şêxmeqsûd Şehitliği’nde düzenlenen cenaze töreni saygı duruşu ile başladı. 

 

‘ÖNEMLİ HAMLELERDE BULUNDU’ 

 

YPG ve YPJ Genel Komutanlığı adına konuşan Rohilat Efrîn, Serêkaniyê’ye yapılan ilk saldırılardan Halep’e, Hol Kampı, Şengal, Şehit Rubar Hamlesi ve Minbic ile Dêrazor’un özgürleştirilmesi gibi önemli hamlelerde yer aldığını vurguladı. Rojhilat Efrîn, Roj Xabûr ve Barîn Botan’a ilişkin de; “İki yoldaşımız da devrime katılımlarındaki inançları ve ilkeleri için canlarını feda ettiler” ifadelerini kullandı. 

 

‘SORUMLU ULUSLARARASI KOALİSYONDUR’ 

 

YPJ Genel Komutanlığı adına bu saldırıları kınadıklarını söyleyen Rojhilat, “Uluslararası Koalisyon’un denetlediği bölgenin hava sahasını ihlal eden bu saldırılardan uluslararası koaliyon sorumludur” dedi. 

 

Jiyan Tolhildan’ın annesi Asya da, Jiyan’ın devrimi korumak için yaşamını yitiren kardeşi Eli’nin izinden gittiğini söyledi. Anne Asya, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar şehitlerin yolundan gideceğini belirtti. 

 

Konuşmaların ardından Jiyan Tolhildan’ın cenazesi Şêxmeqsûd Şehitliği’nde sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version