Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Önce Datça ardından da Çeşme’de orman yangını

Önce Datça ardından da Çeşme'de orman yangını


Muğla’nın Datça’nın Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda saat 12.30 sıralarında yangın çıktı.

Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne durumu bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 5 söndürme uçağı, 9 helikopter, 20 arazöz, 9 su tankeri ve 3 dozer ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, kuvvetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi. Alevlerin ilerlediği Mesudiye Mahallesi Döşeme mevkinde bir ev yadı, bölgedeki evler de tedbir amacıyla tahliye edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı da, orman yangını dolayısıyla tedbir amaçlı olarak 5 evin boşaltıldığını, 15 kişi ve 5 hayvanın Jandarma ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Alevler sahile doğru ilerlerken, tedbir amacıyla Datça – Palamutbükü kara yolu da trafiğe kapatıldı.

ÇEŞME’DE MAKİLİK ALANDA YANGIN

Muğla’nın Datça ilçesindeki yangının ardından İzmir’in Çeşme ilçesinde de makilik alanda yangın çıktı. Alaçatı Barajı yakınlarındaki makilik alandan, saat 13.45 sıralarında alevler yükselmeye başladı.

Yangın, Rüzgar Enerji Santralleri (RES)’ninde etrafını sardı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, İzmir-Çeşme otoyoluna kadar ilerledi. Bu nedenle, İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkii, makilik alanda çıkan yangın nedeniyle trafiğe kapandı. 

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 helikopter, 10 arazöz ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

YOLLAR VE PLAJLAR KAPATILDI

Yangın bölgesine çıkan yollar tedbir amaçlı kapatılırken sahil güvenlik ekipleri de sahile yaklaşarak plajı boşaltılması uyarısı yaptı.

RÜZGAR HIZI  YÜKSELEBİLİR

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, Muğla’da rüzgarın hızının 43 km olduğunu ancak daha yükselişinin bitmediğini aktardı. Sürmeli, 17.00-18.00 sularına kadar rüzgar hızının 55 km’ye çıkacağını belirtti. Bölgede batıdan esen ciddi bir rüzgar olduğunun altını çizen Sürmeli, rüzgarın hızının gece 22:00 sularına kadar 20 km’lere kadar ineceğini, yarın öğlen ise tekrar 30 km’lere çıkacağını aktardı.

MÜDAHALEYE GİDEN İTFAİYE KAZA YAPTI

Öte yandan yangın bölgesine giden bir itfaiye aracı kaza yaptı. Kazada yaralanan olmadı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version