Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Millet İttifakı seçmenleri arasında Mansur Yavaş öne çıkıyor

Millet İttifakı seçmenleri arasında Mansur Yavaş öne çıkıyor


Türkiye’de 2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan Cumurbaşkanlığı ve genel seçimler yaklaşırken Millet İttifakı’nda aday konusundaki belirsizlik sürüyor. Cumhur İttifakı’nın adayı olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerde karşılaşacağı rakibi konusunda çeşitli adaylar öne çıkıyor.

Asal Araştırma ve Danışmanlık’ın 3-8 Temmuz 2022 tarhileri arasında 2 bin 425 katılımcı ile gerçekleştirdiği ankette, ”Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olmalı?” sorusu soruldu. Yapılan ankette en fazla oyu ise Mansur Yavaş aldı.

YAVAŞ, EN YAKIN RAKİBİNİ 2’YE KATLADI

Asal Araştırma’nın yaptığı ankette Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçmenler Mansur Yavaş’a destek verdi. Ankete katılanların yüzde 24,9’unun desteğini alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş, en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikiye katladı. Kemal Kılıçdaroğlu aday olsun diyenlerin oranı ise yüzde 14,1 oldu.

Eleştirilerin odak noktasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, listenin 4. sırasında yer alıyor. İmamoğlu aday olsun diyenlerin oranı yüzde 5,1 olarak açıklandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e destek olanların oranı yüzde 8,5 olurken, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise yüzde 4,3’lük destek alabildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version