Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meclis Başkanı duyurdu: Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa istifa etmeyi kabul etti

Meclis Başkanı duyurdu: Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa istifa etmeyi kabul etti


Gotabaya Rajapaksa

Tarihinin en ağır ekonomik krizinin yaşandığı Siri Lanka’da sarayı basılarak yağmalanan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın ‘istifa etmeyi kabul ettiği’ açıklandı.

Sri Lanka’da derinleşen ekonomik krizi protesto eden binlerce gösterici, Devlet Başkanı Rajapaksa’nın başkanlık konutunu bastı. Protesto gösterilerinde başbakanlık konutu da ateşe verildi. Devlet Başkanı Rajapaksa ise gösterilerin ardından 13 Temmuz’da istifa etmeyi kabul etti.

İSTİFA KARARINI MECLİS BAŞKANI DUYURDU

Sri Lanka Meclis Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, Rajapaksa’nın 13 Temmuz’da istifa etmeyi kabul ettiğini duyurdu. Başbakan Ranil Wickremesingh da istifa etmeye hazır olduğunu bildirmişti.

Geniş kapsamlı hükümet karşıtı protesto düzenlenen Sri Lanka’da Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, ülkedeki siyasi parti liderlerinin katılımıyla parlamentoda acil bir oturum düzenlendiği belirtilmişti.

Açıklamada, liderlerin Devlet Başkanı Rajapaksa ve Başbakan Wickremesingh’in istifasını istediği kaydedilmişti. Wickremesingh’in liderlere, istifaya ve yeni bir hükümete yol açmaya hazır olduğunu söylediği aktarılmıştı.

DEVLET BAŞKANI KAÇTI

Wickremesingh’in istifaya hazır olduğunu söylemesinden birkaç saat sonra göstericiler Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermişti. Ülke genelinden binlerce kişinin katılımıyla geniş çaplı hükümet karşıtı protestolar düzenleniyor.

Protestocular, Rajapaksa’nın resmi konutu ve ofisinin bulunduğu yerleşke çevresindeki barikatları aşarak konut ve ofise girmişti. Yerleşkeye girilmesinin ardından Rajapaksa’nın yerleşkeden ayrıldığı ve güvenli bir yere götürüldüğü ileri sürülmüştü.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version