Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kim Jong-un: Nükleer silahlarımızı kullanmaya hazırız

Kim Jong-un: Nükleer silahlarımızı kullanmaya hazırız


Kore Savaşı sonrası ilan edilen ateşkesin 69. yıldönümü etkinliğinde konuşan Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, hem ABD’ye hem de Güney Kore Yönetimi’ne sert mesajlar verdi. 

‘NÜKLEER GÜCLERİMİZ SEFERBER OLMAYA HAZIR’

Ülkenin resmi haber ajansı KCNA’nın haberine göre, Kim Jong-un, Güney Kore’nin yeni yönetimini ilk kez eleştirerek Seul yönetiminin “savaşa doğru ilerlediğini” savundu.

Kim, konuşmasında, ülkesinin nükleer güçlerini seferber etmeye hazır olduğunu söyledi, “Silahlı kuvvetlerimiz her türlü krizle baş etmeye hazır ve nükleer güçlerimiz de görevini yerine getirmek için ivedilikle seferber olmaya hazır” şeklinde konuştu. 

Kim konuşmasında ayrıca “Kuzey Kore, ABD’nin nükleer tehdidi ile başa çıkmak için acilen savunmasını güçlendirmeli. Düzenli tatbikatlarımızın ABD tarafından provokasyon olarak yorumlanması yanlış. Güney Kore bize karşı önleyici bir saldırı düzenlerse, hükümeti ve ordusu yok edilecek” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore Lideri ayrıca, ülkesinin füze testlerini ‘tehdit ve provokasyon’ olarak nitelendiren Washington yönetimini çifte standartlı davranmakla suçladı. ABD ve Güney Kore arasında yapılan tatbikatların, Washington’un çifte standartlı bakışını ortaya koyduğunu söyledi. 

Kuzey Kore en son 2017’de nükleer deneme gerçekleştirdi, bu yıl ise 31 kez füze denemesi yaptı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version