Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadınlardan, tacizci polis amirinin soruşturulması için kampanya

Kadınlardan, tacizci polis amirinin soruşturulması için kampanya


Bu sene 20’ncisi düzenlenen İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin’in polis şiddetinden kaçmaya çalışan bir eylemciyi elle taciz ettiği ve güldüğü görüntüler ortaya çıkmıştı. Kadın örgütlerinden Zengin’in soruşturulması için kampanya başlattı.

Görüntüdeki polis herhangi biri değil, 2021’in sonunda atanan güvenlik şube müdürü Hanifi Zengin.

Taciz etsin diye mi atandı?

Kadınların tacize karşı güvenliğini bu kişi mi sağlayacak?

Hanifi Zengin derhal soruşturulsun, görevden alınsın! #TacizciPolisTutuklansın https://t.co/1MFR2NJWBj

— Türkiye İşçi Partili Kadınlar (@Tipli_Kadinlar) June 29, 2022

26 Haziran’da gerçekleşen Onur Yürüyüşü’ne polis müdahale etmiş, gazeteciler dahil 361 kişi gözaltına alınmıştı. Yürüyüşte polisin sert müdahalesi dikkat çekerken Zengin’in bir yurttaşı tacizi Reuters objektifine yansımıştı.

Son zamanlarda toplumsal muhalefetin yaptığı eylemleri provoke eden, güvenlik şube müdürü Hanifi Zengin’in Onur Haftası kapsamında yapılan eylemde taciz görüntüsü ortaya çıktı! #Tacizcipolis Hanifi Zengin derhal soruşturulsun, görevden alınsın! https://t.co/Ogl9Tc0naN

— Kadıköy Halkevi (@kadikoyhalkevi) June 29, 2022

BİRİ TACİZ ETTİ, DİĞERİ KALKANLA VURDU 

Diken’deki habere göre; görüntülerde polis göstericilerin üzerine koşarken Zengin “Hoppala” diyerek bir aktiviste gülerek sarılıyor. Kısa bir boğuşmanın ardından güvenlik şube müdürünü elinden kurtulan aktiviste çelme takıp çantasını alıyor. Koşarak uzaklaşan yurttaşa bir çevik kuvvet polisi kalkanıyla vururken bir diğeri gülüyor.

Onur Yürüyüşü’nde bir kadını taciz eden İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında derhal soruşturma açılsın! Fail görevden alınsın.

Hiçbir failin cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz. https://t.co/gv5RAw4ySK

— Kadın Meclisleri (@kadinmeclisleri) June 29, 2022

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine birçok yurttaş Zengin’in daha önceki müdahalelerde ‘kabarık sicili’ni hatırlatırken yetkilileri soruşturma başlatmaya çağırdı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version